h

SP Amersfoort verzet zich tegen golfbaan in Hoogland-West

9 april 2009

SP Amersfoort verzet zich tegen golfbaan in Hoogland-West

De SP Amersfoort zal op zaterdag 11 april met een kraam bij de Aldi in Hoogland staan. Mensen kunnen een protestbal tekenen tegen een golfbaan in Hoogland West.
Met de slogan ‘Liever koeien in de wei: Hoogland-West golfbaan vrij’ zal de SP de Hooglanders tussen 12.00 en 15.00 uur vragen om golfballen te tekenen.

De SP heeft enkele honderden tafeltennisballetjes aangeschaft, om op een ludieke manier het verzet dat onder veel inwoners in Hoogland en omgeving leeft zichtbaar te maken. Deze ballen zullen gaan rollen in het stadhuis wanneer de golfbaan hier aan de orde komt!!

Al meer dan een jaar organiseert de SP activiteiten tegen een eventuele golfbaan in Hoogland-West. Vorig zomer heet de partij een groot aantal handtekeningen opgehaald en aangeboden aan het Amersfoorts College.

De SP is van mening dat Hoogland-West een prachtig stukje natuur is dat groen en voor iedereen toegankelijk moet blijven. De komst van een golfbaan zou het unieke karakter van dit gebied aantasten. Het gebruikte argument om een golfbaan aan te leggen om huizenbouw tegen te gaan is een slap argument. In het verleden is immers toegezegd dat Hoogland-West niet bebouwd zou worden, de SP vindt dat de gemeente woord moet houden. Daarbij bepaalt de gemeente zelf waar gebouwd mag worden. De gemeente heeft dus zelf de mogelijkheid om huizenbouw tegen te houden, daar is geen golfbaan voor nodig.

Dat veel Hooglanders dit met de SP eens zijn, blijkt uit het feit dat bij een eerdere kraam op Kraailandhof al zeer veel protestballen getekend zijn.

Voor iedereen die mee wil helpen of mee wil denken bij de protestacties tegen de komst van een golfbaan in Hoogland-West organiseert de SP samen met de verontruste Hooglanders een actiebijeenkomst op woensdagavond 6 mei om 20.00 uur in café ’t hoekje aan de Coelhorsterweg in Hoogland-West.

Heeft u interesse om deel te nemen aan de actie, meldt u zich dan vast aan bij het volgende email adres: hooglandwestgroen@gmail.com

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier