h

Bewoners willen géén golfbaan in Hoogland-West!

8 mei 2009

Bewoners willen géén golfbaan in Hoogland-West!

Op woensdagavond 6 mei heeft er een succesvolle actiebijeenkomst tegen de golfbaan in Hoogland-West plaatsgevonden in café ’t Hoekje. Op de bijeenkomst, die werd georganiseerd door de SP Amersfoort, kwamen veel Hooglanders af. Tijdens de avond werd het actiecomité nieuw leven ingeblazen dat het verzet tegen de golfbaan zal gaan leiden.

Het comité bestaat uit Hooglandse bewoners en SP-leden. ‘Het is goed dat de krachten nu gebundeld worden tegen de golfbaan, samen kunnen we deze golfbaan tegenhouden’, aldus Marc Smits namens de SP Amersfoort.

Veel mensen voelen zich aan het lijntje gehouden door de gemeente, zo bleek op de avond. ‘Het is toch al lang geregeld door de gemeente, wat kunnen wij nou nog doen?’ zo vroeg één van de bezoekers van de bijeenkomst. Het werd duidelijk dat iedereen die tegen een golfbaan is nog heel veel kan doen. ‘Zolang de gemeenteraad niet heeft ingestemd met het plan is er nog een grote kans dat de komst tegen gehouden kan worden. Daarom is het actiecomité ook opgericht en gaan we nu ook samen met alle Hooglanders actie voeren. Door de acties en de 1000 protestballen die de SP inmiddels heeft opgehaald zullen alle politieke partijen en wethouders weten dat de mensen de golfbaan gewoon echt niet willen’, aldus Smits.

Tijdens de avond was er ook veel ongeloof over de uitspraak dat er geen Milieu Effect Rapportage uitgevoerd hoeft te worden voor aanleg van de golfbaan. ‘Dit is een ecologisch kostbaar en kwetsbaar gebied waar speciale diersoorten leven, met aanleg van een golfbaan gooi je dit allemaal overhoop, dat zou echt eeuwig zonde zijn’ aldus een bezoeker. Volgens advocaat en SP-lid Frans Weijzen komt de beslissing dat er geen Milieu Effect Rapportage nodig is voort uit de vraagstelling van de gemeente:’als je suggestieve vragen stelt krijg je ook suggestieve antwoorden, en dat is wat we nu zien.’

De bijeenkomst heeft duidelijk gemaakt dat de mensen echt geen golfbaan in Hoogland-West willen. De komende maanden zal het actiecomité actief aan de gang gaan met ideeën om het protest goed zichtbaar te maken. ‘Natuurlijk kunnen we altijd tips, ideeën en helpende handjes gebruiken bij het protest, dus we roepen iedereen op die mee wil helpen te mailen naar Hooglandwestgroen@gmail.com, want als wij geen golfbaan willen in Hoogland-West, dan komt die golfbaan er gewoon niet!’, aldus het actiecomité.

U bent hier