h

SP denkt dat het College van B&W geen discotheek wil

29 juni 2009

SP denkt dat het College van B&W geen discotheek wil

Of de SP zelf op zoek wil gaan naar een ondernemer. Dat zei wethouder Boeve een week geleden, toen de SP aankondigde de motie ‘Een disco moet op het Eemplein’ op 30 juni te willen indienen.

Volgens het college zijn er geen ondernemers te vinden die een discotheek op het Eemplein willen of kunnen exploiteren. Een paar telefoontjes op donderdag levert volgens de SP een heel ander beeld op. Ondernemers van dansgelegenheden geven weliswaar aan dat de markt voor discotheken niet goed is, maar dat er altijd interesse zal zijn voor een dansgelegenheid op het Eemplein. Een ondernemer uit het oosten van het land heeft tegenover de SP aangegeven serieuze interesse te hebben: ,,Een nieuw concept is altijd interessant.’’

Ondernemers hebben vooral behoefte aan duidelijkheid vooraf om te weten waar zij aan toe zijn. Het gaat dan om openingstijden en andere vergunningen (geluid, etc.), parkeergelegenheid en het verzorgingsgebied (aantallen bezoekers). Het woord disco is in dit geval ook niet meer de juiste benaming. Tegenwoordig is de jeugd meer op zoek naar kleinschaligere dansgelegenheden met bepaalde thema’s.
Interesse is er volgens de SP dus wel degelijk en dat zou ook bij het college en de projectontwikkelaar bekend moeten zijn. Het college kan natuurlijk, qua vergunningen, de geïnteresseerden een richting opsturen, die door het college wordt gewenst. Houdt het college er dan een dubbele agenda op na of komt het goed uit dat men geen kandidaten voor een disco kan vinden?
Door de komst van een amusementscentrum kan in een klap een oude rekening met Krijco worden vereffend. In een brief aan de gemeenteraad laat Krijco vorige week weten dat er al 16 jaar een afspraak ligt met de gemeente. Daarin is afgesproken dat Krijco twee amusementshallen in de stad naar een grotere locatie mag verhuizen. Die afspraak lijkt met komst van een grote amusementshal te zijn nagekomen. Het zou de SP niet verbazen als ook hier een schadeclaimverhaal achter zit.
Krijco was kandidaat voor een discotheek aan de Westsingel, maar kreeg de financiën niet rond. Volgens Krijco heeft iedere potentiële discotheekondernemer hetzelfde gevoel, namelijk dat een discotheek op dit moment niet haalbaar is.
Dit staat haaks op de mening van de Koninklijke Horeca Nederland, die reageren dat er altijd mensen geïnteresseerd zullen zijn. Daarbij is uiteraard wel de medewerking van de gemeente vereist.
De motie zal dinsdag 30 juni worden ingediend.

U bent hier