h

SP WIL NU KEUZE VOOR MEER SOCIALE WONINGBOUW IN VATHORST

7 juli 2009

SP WIL NU KEUZE VOOR MEER SOCIALE WONINGBOUW IN VATHORST

Tijdens het debat afgelopen zondag in "De Kamers" over de gevolgen van de kredietcrisis voor de stagnerende woningbouw in Vathorst heeft SP’er Frans Weijzen voorgesteld om nu een keus te maken voor meer sociale woningbouw in die wijk. ‘

Zijn tegenstander in het debat, de VVD’er Maurits Wygman, wees op de financiële gevolgen van het bouwen van nog meer gesubsidieerde woningen.
Weijzen echter gelooft dat de keus op dit moment voor meer sociale woningbouw in Vathorst voornamelijk winnaars op zal leveren.
"De mensen in de oude wijken, die al lang op de wachtlijst staan, kunnen eindelijk een betaalbare leuke woning krijgen. De bouwbedrijven, waarvan er sommige door de stagnatie failliet dreigen te gaan, kunnen tegen aangepaste condities door blijven bouwen en de woningcorporaties kunnen hun kerntaak (betaalbare woningen red.) weer oppakken."

Weijzen voelt zich gesterkt door ervaringen elders in het land (o.a. Nijmegen) waaruit blijkt dat representatieve woningen voor een uiterst scherpe prijs in het kader van sociale woningbouw kunnen worden ingezet.

U bent hier