h

Tinq benzinepomp weg!

16 augustus 2009

Tinq benzinepomp weg!

Het heeft “even” geduurd, maar de Tinq benzinepomp is weg uit het Soesterkwartier.
Opluchting bij de omwonenden. Een benzinepomp in een dichtbevolkte wijk is niet meer van deze tijd. Al in 2004 startten bewoners van de Soesterweg samen met de SP een handtekeningenactie. Bernard, Jeroen, Ingeborg en vele anderen, voerden in het comité Veiligheid Nu actie tegen de onveilige situatie. Een bemande pomp van Gulf zou omgebouwd worden naar een onbemande. Woningen op nog geen 20 meter afstand. 24 uur per dag open, dag en nacht lawaai, overlast en onveiligheid, dat was de verwachting.

In februari 2005 bood het comité, samen met een grote groep bewoners, in een ludieke vorm -een benzinepomp- wethouder Eerdmans 200 handtekeningen aan (zie foto).

Mede dankzij deze actie mocht de pomp alleen overdag open. Oplettendheid van het comité bracht ook andere onveilige situaties aan het licht, zoals een rokende chauffeur bij het bijvullen van de tanks, verschillende lekkages tijdens het overpompen. De SP stelde vragen aan burgemeester en wethouders. Een lange strijd met veel pesterijen werd uiteindelijk dankzij volharding van de betrokkenen en steun van buren, gewonnen. De SP is blij dat zij daaraan een bijdrage heeft geleverd.

Wim van Gammeren

U bent hier