h

SP vraagt om ter beschikking stelling zetel Jouw Amersfoort

1 november 2009

SP vraagt om ter beschikking stelling zetel Jouw Amersfoort

Donderdagavond 29 oktober heeft D66 Pim van der Berg gekozen tot lijsttrekker. Hij zit nu nog voor Jouw Amersfoort in de Raad. Omdat hij heeft aangegeven in de lopende periode al het gedachtengoed van D66 uit te dragen vraagt de SP hem om zijn zetel ter beschikking te stellen!

Deze volksvertegenwoordiger is immers voor 4 jaar door de burgers van Amersfoort gekozen voor Jouw Amersfoort. Dat hij sinds twee of drie maanden lid is van D66 en deze partij kennelijk ineens een warmer hart toedraagt, kan geen reden zijn om de burger van Amersfoort die op hem heeft gestemd niet meer te vertegenwoordigen

Al eerder in deze raadsperiode is het raadslid Raphael Smit van JA overgestapt naar de BPA.
Deze stap werd toen door de achterblijvende twee raadsleden hoogst onfatsoenlijk genoemd:
als je niet meer staat achter de partij waarvoor je bent gekozen, moet je je zetel ter beschikking stellen- zo stelde JA toen nog terecht.
.
Dat D66 in Amersfoort er nu opportunistisch voor kiest om alvast hun campagne voor de verkiezingen van 2010 in de Raad op te starten door gebruik te maken van de zetel van Jouw Amersfoort en zo mee te liften op het landelijke succes van deze partij, staat voor de SP gelijk aan kiezers bedrog! Wie zegt dat een Jouw Amersfoort-kiezer van 4 jaar geleden nu op D66 wil stemmen!

De partij heeft kennelijk niet voldoende gewicht in huis om een doorgewinterde D66-er als lijsttrekker te kiezen, en lost dat nu op deze manier op.
Bij de aankomende verkiezingen mag de kiezer zich alvast gewaarschuwd weten. Waar de wind waait waait het D66-jasje!

U bent hier