h

SP: Weer BOBO actie gemeente!

6 november 2009

SP: Weer BOBO actie gemeente!

Uitgerekend op 3 november j.l., de dag waarop de gemeenteraad debatteerde over pijnlijke en ingrijpende bezuinigingen, met gevolgen voor de levensomstandigheden van veel burgers die het al niet breed hebben, verstrekte de Gemeente Amersfoort aan haar gemeenteraadsleden een VIP pas, die forse korting geeft op filmkaartjes, of zelfs gratis entree bij filmevenement, gratis borrels, reuzenrad ritjes enzovoort in de komende wintertijd. Hoe erg kun je de plank mis slaan!

Natuurlijk zenden de raadsleden van de SP de hun, onder verantwoordelijkheid van de gemeente Amersfoort, verstrekte VIP pas Amersfoort Wintertijd onmiddellijk retour! Daarnaast roept de fractie in een open brief alle raadsleden op om geen gebruik van deze VIP pas te maken.

Dit gemeentebestuur wil op den duur de schuldhulpverlening aanpakken, zegt tegen de mensen in de wijk dat wijkmeldpunten moeten sluiten, wil ouderen uit de Drietand zetten, wijkcentra sluiten, enz. omdat er geen geld is. Tegelijkertijd worden de gemeenteraadsleden, die over deze bezuinigingen moeten beslissen, getrakteerd met extra kortingen op het prive bezoeken van culturele evenementen.

Wij adviseren onze bestuurders: als je vindt dat anderen het met minder moeten doen, wees dan de eerste die een stapje terug zet en stop met het aannemen van leuke cadeautjes die indirect worden betaald door de burgers die u hebben gekozen!

Dat heet geloofwaardigheid.

U bent hier