h

Beantwoording vragen wateroverlast Kattenbroek

9 oktober 2010

Beantwoording vragen wateroverlast Kattenbroek

Bewoners van De Ontmoeting en het Geheugen in de wijk Kattenbroek hebben al jaren last van wateroverlast. Vele malen zijn hun woningen al overstroomd. Het waterschap heeft in het verleden geadviseerd de woningen in verband met het water hoger te bouwen. De gemeente heeft dit advies in de wind geslagen. De gemeente zegt dat zij geen adviezen in de wind heeft geslagen.

In de beantwoording zegt de gemeene dat in de wijk Kattenbroek sinds de aanleg sprake is van (dreigende) wateroverlast in situaties met zware neerslag. Het gaat om 13 woningen, de zogenaamde Leliewoningen, aan het Geheugen en De Ontmoeting. In 2007 hebben Waterschap Vallei en Eem en de gemeente besloten om een maatregelenpakket samen te stellen, waarmee de wateroverlast structureel kan worden opgelost. Uitvoering van een oplossing voor mei 2011 kan niet gegarandeerd worden.
,,Wij zullen eind 2010 een besluit nemen over een mogelijke oplossing. Wij streven naar een oplossing met voldoende draagvlak bij de bewoners en belanghebbenden. De kans bestaat dat bij de, voor de gekozen oplossing noodzakelijke, vergunningverlening bezwaar wordt ingediend, wat leidt tot vertraging,'' aldus de gemeente.

Beantwoording vragen

U bent hier