h

Beter meldpunt Soesterkwartier?!

21 oktober 2010

Beter meldpunt Soesterkwartier?!

Wethouder Boeve belooft betere afspraken te maken met de SWA over het meldpunt Soesterkwartier en gaat zorgen voor beter publiciteit over openingstijden. In 2009 beloofde de wethouder dat er geen gat zou vallen voor het meldpunt in het Soesterkwartier tot de raad sluiting van de meldpunten heeft vastgesteld. De SP constateerde het tegenovergestelde, omdat het aantal meldingen dramatisch daalde. Van 504 in 2009 tot enkele tientallen in het eerste half jaar van 2010.

De motie voor een betere invulling was ingediend omdat de SP ervan overtuigd is dat door vroegtijdige signalering en doorverwijzing naar de juiste hulpverleners je voorkomen kunt dat problemen uit de klauwen lopen. Want dat bespaart geld.
Het essentiele punt is dat er voor de Soesterkwartierders toch iets verloren zal gaan, namelijk een uitgekleed meldpunt met de dreiging van voortbestaan. De buurt heeft de toezegging van het college (eind 2009) opgevat dat er op welke wijze dan ook een meldpunt in Soesterkwartier zou blijven en dat deze net als in vorige jaren goed zou lopen. De wethouder heeft aan het openhouden van een meldpunt een veel beperktere invulling gegeven. Deze komt neer op het regelen van openingstijden en aanwezigheid en meer eigenlijk niet. De SP is daarom bang dat de sociale meldingen vanaf nu niet wezenlijk zullen stijgen. De kwaliteit van het meldpunt is in het geding. Hoe geschoold moet degene zijn die het meldpunt bemenst? Kun je hiervoor vrijwilligers inschakelen? Deze vragen worden door wethouder Boeve omzeild en is volgens hem een zaak van de SWA......... En zo worden de bewoners met een kluitje in het gestuurd.
Desondanks hebben de bewoners en de SP bereikt dat het meldpunt de komende tijd beter moet gaan functioneren.
De SP blijft de ontwikkelingen nauwlettend volgen en zal blijven aandringen op kwalitatief goede voorzieningen om sociale problemen op tijd te signaleren en aan te pakken. Ons streefcijfer per 31-12-2010 is 150 sociale meldingen erbij!

motie meldpunt Soesterkwartier

U bent hier