h

Verpaupering in Amersfoort moet stoppen

1 februari 2011

Verpaupering in Amersfoort moet stoppen

De PvdA en de SP maken zich al enkele jaren druk over de verpaupering van woningen aan de Leusderweg in Amersfoort. In 2008 hebben de PvdA en SP hier thans schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B&W. Bij de beantwoording van de vragen heeft het college gezegd dat de projectontwikkelaar Schoonderbeek in 2008 niet kon aangeven wanneer de herontwikkeling van het gebied Leusderweg/van Bemmelstraat/ van Campenstraat plaats kon vinden. Inmiddels zijn we drie jaar verder en is de situatie in dit gebied verergerd.

De firma Schoonderbeek geeft in reactie op vragen van De Stad Amersfoort aan dat “hij verwacht dat het zeker nog drie tot vier jaar gaat duren.” Dit vinden de SP en de PvdA onacceptabel, hoe kan het toch zijn dat dit gebied zo verpaupert en de gemeente Amersfoort dit zo toestaat.

De Leusderweg staat niet op zich zelf, ook aan de Noordewierweg, Achter de Arnhemse Poortwal, Keerkring/Meridiaantunnel staan verpauperde panden die het aangezicht van Amersfoort en de leefbaarheid aantasten. De SP en de PvdA willen dat het College hierin de regie neemt om de pandeigenaren te bewegen hier wat aan te doen. Hierbij ook de randen van de wet op te zoeken om pandeigenaren te bewegen deze problemen op te lossen.

Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

Vraag 1. Wat heeft het college de afgelopen jaren ondernomen om de situatie aan de Leusderweg op te lossen? Is het college bereid om dit probleem wederom bij de pandeigenaar Schoonderbeek aan te kaarten?
Vraag 2. Zijn er juridische mogelijkheden om dit soort problemen structureel op te lossen?
Vraag 3. Kan het College aangeven -als Schoonderbeek blijft weigeren om de situatie op te lossen-, welke juridische mogelijkheden het College wil benutten ?
Vraag 4.Op Noordewierweg, Achter de Arnhemse Poortwal, KeerkringMeridiaantunnel zijn ook verpauperde situaties zoals op Leusderweg. Wat heeft het College bij deze situaties is gedaan? Of wat gaat het College alsnog ondernemen?
Vraag 5. Kan het College aangeven of er nog meer situaties zijn buiten de bovengenoemde?
Vraag 6. Kan het College aangeven of er beleid bestaat omtrent het voorkomen en oplossen van verpaupering van woningen van privé eigenaren? Zo nee, is het College bereid hier omtrent beleid op te stellen?

verhaal De Stad Amerfoort

U bent hier