h

Meer verzet nodig van Amersfoortse inwoners

13 mei 2011

Meer verzet nodig van Amersfoortse inwoners

STOP DE BEZUINIGINGEN
,,Inspraak op de bezuinigingen is niet voldoende. Het verzet moet groter worden,’’ zegt SP-fractievoorzitter Bets Beltman. Ondanks een druk bezochte hoorzitting op het gemeentehuis, waarbij de emoties liepen soms hoog opliepen, gaven de collegepartijen (VVD, CDA, GroenLinks, D66 en CU) geen krimp. Het SP-voorstel het overschot van 2010, 2,5 miljoen euro, opzij te zetten voor te verwachten knelpunten op sociaal en maatschappelijk terrein werd door de collegepartijen weggestemd. Het gemeentebestuur wil het geld gebruiken om het eigen programma te verwezenlijken: veel geld voor extra asfalt en een onbebouwd Beekdal (in totaal een kleine 35 miljoen euro). De SP legt haar prioriteiten op een ander vlak: ontzie de mensen die het al moeilijk hebben.

Tijdens de hoorzitting kon iedereen zijn of haar bedenkingen tegen de bezuinigingen kenbaar maken. Er waren aangrijpende betogen over de gevolgen van de bezuinigingen op zorg, welzijn, buurtvoorzieningen, etc.. ,,De inkomens van velen die al op de min zitten, chronisch zieken en minima met kinderen, komen echt in de knel door het afschaffen van bijvoorbeeld de SOPA-regeling,’’ aldus Beltman
Haar fractie heeft na de hoorzitting van afgelopen week direct de strijdbijl opgepakt. De conclusie van de SP-fractie na de stemming was, dat er meer verzet nodig is vanuit de Amersfoortse samenleving. De SP pakt die handschoen op en gaat naar de mensen toe.

verslag hoorzitting

U bent hier