h

PROTEST BEZUINIGINGEN: HET IS NU OF NOOIT !

5 mei 2011

PROTEST BEZUINIGINGEN: HET IS NU OF NOOIT !

STOP DE BEZUINIGINGEN
De bezuinigingen die de gemeente Amersfoort nu voorstelt hakken er voor de gewone mensen fors in! De SP fractie zal alles op alles zetten om deze ‘schade te beperken’. Alles ongedaan maken zal ons helaas niet lukken. Het rechtse college kiest de makkelijkste weg en bezuinigt op allerlei sociale voorzieningen en regelingen (bibliotheek, wijkcentra, armoedebeleid) en verhoogt daarnaast de eigen bijdragen voor de WMO, voor sport en cultuur. Deze keuze is zoveel te schrijnender, omdat ook het Rijk veel op zorg en welzijn gaat bezuinigen. Het merendeel van de partijen in de Raad slikken de voorstellen voor zoete koek. Alleen voor echt schrijnende gevallen willen ze nog wel opkomen. Zij hebben de wethouder gevraagd met voorbeelden hiervan komen. Blijkbaar kennen de meeste raadsleden geen mensen met een laag inkomen, geen mensen die met ziekte kampen, geen ouderen zonder pensioen, geen mensen met hoge woonlasten, enzovoorts.

Daarom wil de SP zoveel mogelijk uw verhaal over wat de bezuinigingen voor u gaan betekenen in de raad laten horen! Misschien kunnen we dan toch Amersfoort voor iedereen nog een beetje sociaal en betaalbaar houden.
U kunt ons bereiken op donderdag 12 en maandag 16 mei, van 19.00 tot 21.30, op het stadhuis, telefoon 033-4694902 of – ook op andere dagen- op 06 34 199 366 (Bets Beltman).
Persoonlijk even komen is ook leuk, of mail naar: amersfoort@sp.nl

U bent hier