h

stop de bezuinigingen; Amersfoort kom in opstand!

20 mei 2011

stop de bezuinigingen; Amersfoort kom in opstand!

Stop de bezuinigingen
Minima verliezen hun participatiegeld, groepen ouderen hun bewegingssport, een aantal leerlingen met gedragsstoornissen kunnen niet meer naar school worden vervoerd, veldsporten worden onbetaalbaar, bibliotheken weg uit Kruiskamp en Zielhorst, De Drietand en Het Pluspunt moeten dicht, alle buurthuizen en jongerencentra ook, het schoolzwemmen gaat er aan, op de schuldhulpverlening wordt gekort, enz., enz.

....de verdere afbraak van Amersfoort moet worden voorkomen.....

Miljoenenverslindende prestigeprojecten gaan daarentegen gewoon door. Gigantische asfaltplannen, Eemplein, Kersenbaan, de Hogewegzone…... nergens wordt daar pas op de plaats gemaakt en …... het Elisabeth-terrein blijft vooralsnog onbebouwd.

De meeste fracties in de gemeenteraad reageren lauw en berustend. Er moet nou eenmaal bezuinigd worden en ja, dat is pijnlijk. De fundamentele discussie over de hoogte van de bezuinigingen wordt niet gevoerd. Moet er daadwerkelijk tussen de 20 en 25 miljoen bezuinigd worden? Op basis van de toekomstige ontwikkelingen van het gemeentefonds en de huidige groei van de economie houdt de SP staande dat bezuinigingen ter waarde van 10 miljoen toereikend zijn. De partij kan zich niet aan de indruk onttrekken dat ideologische motieven een rol spelen en dat het College de crisis aangrijpt om haar agenda van liberalisering en afbraak van de verzorgingsstaat definitief door te voeren. Te denken geeft dat het College het besluit over de eventuele bebouwing van het Elisabeth-terrein uitstelt tot volgend jaar. Mocht er dan gekozen worden voor bebouwing van het terrein, dan zullen de aanzienlijke opbrengsten immers niet worden ingezet om het nu te bezuinigingen bedrag te verlagen.

Laat uw stem horen

Duizenden Amersfoorters, vooral de meest kwetsbaren, worden tot armoede gebracht of zien de kwaliteit van hun leven achteruit gaan als gevolg van dit beleid. Wie accepteert dat zomaar? De meeste partijen in de gemeenteraad kennelijk wel. Daarom bezorgt de SP de komende week duizenden antwoordkaarten bij voedselbanken, ouderencentra, sportorganisaties, buurthuizen, jongerencentra, sportverenigingen, scholen en alle organisaties die afgelopen week tijdens de inspraakavond bij de gemeenteraad wel hun stem hebben laten horen. De SP roept iedereen op deze antwoordkaarten in te vullen en voor 27 mei, zonder postzegel, op de post te doen. Ook zal de partij bij een aantal met opheffing bedreigde locaties actie voeren. Amersfoort: laat uw stem horen en kom is opstand!

SP-fractie,
www.amersfoort.sp.nl; fractiesp@raad-amersfoort.nl
Info: Bets Beltman, fractievoorzitter, 06-34 19 93 66


Bezuinigingsvoorstel SP-fractie

Mei 2011

  • Wel bebouwing Beekdal, structureel 2 miljoen
  • Ambtelijke Organisatie 4 miljoen
  • Asfaltprojecten en Ruimtelijke Ordening 2 miljoen
  • Onttrekking reserves RRI 1 miljoen
  • Overige programmabezuinigingen overeenkomstig de Collegevoorstellen 1 miljoen
  • Totaal bezuinigd 10 miljoen


Brief SP-fractie aan insprekers in de gemeenteraad

Amersfoort, 18 mei 2011

PROTESTEN TEGEN BEZUINIGINGSPLANNEN GEMEENTE GAAN DOOR !

Geachte heer, mevrouw,
Vorige week hebt U namens uw organisatie of op persoonlijke titel ingesproken tijdens de door de gemeente georganiseerde hoorzitting over de bezuinigingsplannen.
De SP-fractie is met velen van u van mening dat met name de bezuinigingen op de zorg, het minimabeleid, de bibliotheken en de wijkcentra en seniorenvoorzieningen onacceptabel zijn. Ook met bepaalde bezuinigingen op sport en cultuur zijn wij het niet eens.
Veel raadsleden hebben tijdens de hoorzitting gezegd, meer informatie te willen vanuit de bevolking zelf. Van welke maatregel denken mensen nu echt : ”dit kan en mag niet gebeuren in Amersfoort!”
Deze mening kan vanaf nu door iedere Amersfoorter aan de gemeente opgestuurd worden.
Om ervoor te zorgen dat uw standpunten t/m 31 mei – de avond van de stemming over de voorstellen – onder de aandacht van de raadsleden blijven, heeft de SP fractie het initiatief genomen tot een kaartenactie.
Met deze kaarten kunt u uw bezwaar -en met name dat van uw achterban - tegen alle of een specifiek deel van de bezuinigingsplannen kenbaar te maken.
GRAAG HOREN WIJ VAN U HOEVEEL KAARTEN U ONDER UW ACHTERBAN WILT VERSPREIDEN. Bij ondergetekende kunt u bestellen. Vermeld svp uw telefoonnr voor afspraak aflevering e.d.
De SP fractie heeft voor het terugsturen een antwoordnummer van de gemeente mogen gebruiken – de kosten worden door de fractie betaald.
Daarom vragen wij uw medewerking om zo veel mogelijk reacties van uw achterban centraal in te zamelen en in één envelop aan ons terug te sturen. Bij senioren= en wijkcentra en bibliotheken zetten wij” brievenbusdozen”neer, die wij zelf legen.
NB: let wel op de eindtermijn van 31 mei – dwz uiterlijk op zondag 29 mei dus alles op de post doen!
De SP fractie hoopt op een stortvloed van reacties – kaarten zijn er genoeg!

Bets Beltman

Fractievoorzitter SP Amersfoort
Tel 06 34 199 366; b.beltman@raad-amersfoort.nl of: fractiesp@raad-amersfoort.nl

U bent hier