h

VERZET TEGEN ONRECHTCOLLEGE!

10 november 2011

VERZET TEGEN ONRECHTCOLLEGE!

Gisteren werd er in de gemeenteraad opnieuw gesproken over de begroting en de bijbehorende bezuinigingen van 20 miljoen. Dit college is niet van plan om haar plannen ook maar enigszins te veranderen. De SP heeft de afgelopen weken mensen en organisaties opgeroepen zich tegen deze onrechtvaardige bezuinigingen te verzetten door naar de hoorzittingen te komen en mee te doen met de kaartenactie: “Waar heeft u last van?”.

De SP heeft zich gisteren in de Raad sterk gemaakt voor de mensen die het slachtoffer worden van de eenzijdige bezuinigingsaanpak. Zowel de hoogte als de richting van de bezuinigingsvoorstellen van dit college deugen niet. De SP heeft dan ook een tegenbegroting ingediend met bezuinigingsvoorstellen ter hoogte van 10 miljoen euro. Prestigeprojecten, hobby’s van het college, de enorme wegenprojecten en de interne organisatie worden daarin genoemd. Niet de mensen met bijstand, de gemeentelijke WMO-zorg, de schuldhulpverlening, de bibliotheken, ouderenactiviteiten, algemeen maatschappelijk werk, de wijkcentra en jawel, de enigste betaalde functionaris van de voedselbank....

De SP heeft aan de collegepartijen gevraagd compassie te tonen. Dat blijkt te veel gevraagd. De collegepartijen Groenlinks, Christenunie, D66 en CDA bombarderen de Raad met moties en amendementen waarin wordt onderzocht, geïnventariseerd, gerapporteerd en gemonitord, maar de bezuinigingen niet worden teruggedraaid. Wat een huichelarij! De indruk wekken dat je voor mensen in de verdrukking opkomt, zonder feitelijk een vinger uit te steken. De VVD is overigens in het geheel niet in de gevolgen van de bezuinigingen geïnteresseerd. “Daadkracht tonen is wat telt”, aldus hun fractievoorzitter Vogels. Een ronduit “schunnige” politieke benadering!

U bent hier