h

Tweede Kamerlid Renske Leijten komt naar Leusden

11 april 2012

Tweede Kamerlid Renske Leijten komt naar Leusden

Renske LeijtenDe SP timmert aan de weg. Landelijk zijn ze volgens de laatste peilingen nu de grootste partij van Nederland. Met Emile Roemer als fractievoorzitter weet de SP het laatste jaar steeds meer mensen aan te spreken. Niet alleen vanuit Den Haag, maar de volksvertegenwoordigers komen naar de mensen toe. Ook naar gemeenten waar de Socialistische Partij nog geen vertegenwoordiging heeft. Zoals naar Leusden.

Uit reacties blijkt dat de SP in Leusden veel aanhangers heeft. Zowel bij de provinciale als landelijke verkiezingen stemden veel inwoners uit Leusden op de SP. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er nu een grote groep vrijwilligers in deze gemeente is opgestaan om de onderwerpen van de SP ook hier aanhangig te maken.

Deze werkgroep maakt zich sterk voor een sociaal beleid. Eerder waren zij al te zien op het winkelcentrum De Hamershof waar ze het publiek vroegen een handtekening te zetten tegen de bezuinigingen op de Sociale Werkplaatsen. Dit was een groot succes. Alle handschoenen, waarop een handtekening gezet moest worden, waren binnen een paar uur op. De behoefte in Leusden aan een socialer beleid is dus groot!

Voor de 33-jarige Renske Leijten, Tweede Kamerlid van de SP en nummer twee op de verkiezingslijst in 2010, is dit niet onopgemerkt gebleven. Sinds 2006 is zij belast met de portefeuille jeugdzorg, volksgezondheid, welzijn en sport. Belangrijke speerpunten die bewoners uit Leusden heel erg aan het hart gaan. ‘Sinds mijn 22ste ben ik actief lid van de SP omdat ik vond dat ik niet langer aan de zijlijn kon staan,’ laat zij op de website weten. ‘Directe aanleidingen waren voor mij de oorlog in Irak, de toegenomen armoede en het verharde klimaat na de inslagen van 11 september 2001.’ Vooral de problemen rondom de zorg gaan Renske Leijten aan het hart. Zo wil de SP, onder haar aanvoering, dat de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) niet langer aanbesteed hoeft te worden. Zo moet er een vast basistarief komen voor huishoudelijke zorg. Dit geld moet ook geoormerkt worden zodat gemeenten het niet aan andere zaken kunnen uitgeven.

Op 13 april 2012 gaat Renske Leijten in gesprek met geïnteresseerden over de zorg in Nederland. De avond begint om 20.00 uur in Het hoekhuis in Leusden. Vanaf half acht staat de koffie en thee klaar. Iedereen is welkom, dus neem vooral vrienden en kennissen mee.

U bent hier