h

Eerste politiek cafe Leusden

3 mei 2012

Eerste politiek cafe Leusden

Politiek cafe LEusden SP

Afgelopen maand heeft SP-werkgroep Leusden voor het eerst een politiek café georganiseerd. De persberichten heb je vast gelezen in verschillende lokale media. Er werden niet alleen persberichten geplaatst, er zijn ook verschillende plakzuilen beplakt met opvallende posters! Ook op het Hamershof waren de socialisten te vinden. Gewapend met flyers en tomatensoep werden de Leusdenaren uitgenodigd voor het politiek café. Al deze activiteiten hebben hun vruchten afgeworpen.

Politiek cafe Leusden

De avond in ´t Hoekhuis had als thema: De zorg. Dit onderwerp leeft in heel Nederland en ook in Leusden was dit flink merkbaar. Renske Leijten, 2de kamerlid voor de Socialistische Partij, kwam spreken. Ze vertelde onder andere over de macht van de verzekeraars en over de veranderingen in het zorgstelsel. Er werden vele vragen gesteld over de zorg. Maar ook over andere onderwerpen werden vragen gesteld. Renske beantwoorde alle diverse vragen.

Politiek cafe SP Leusden

De opkomst in ’t Hoekhuis was zeer groot. Ruim 30 geïnteresseerden waren aanwezig bij de openbare avond. Er waren niet alleen SP-leden, ook leden van andere politieke partijen hadden de moeite genomen om langs te komen. Daarnaast was het opvallend hoeveel zorgverleners er waren. Al met al was het en zeer inspirerende avond. Het is iedereen duidelijk geworden dat aan de kant staan geen zin heeft. Als we iets willen veranderen dan moeten we onze krachten bundelen. De handen moeten ineengeslagen worden om iets te bereiken. In Leusden gaan wij de komende tijd aan slag. Ook in Leusden gaan we samen iets veranderen.

U bent hier