h

Fractie SP bezorgd over aantallen huisuitzettingen

1 mei 2013

Fractie SP bezorgd over aantallen huisuitzettingen

De SP-fractie heeft schriftelijke vragen ingediend over huisuitzettingen in Amersfoort. De SP maakt zich zorgen over het stijgende aantal huisuitzettingen en wil graag weten waar deze mensen terecht zijn gekomen. Ook is zij benieuwd hoe de gemeente Amersfoort een verdere stijging gaat voorkomen.

In 2012 zijn woningcorporaties in Nederland bij 6750 huishoudens, waaronder 950 gezinnen, overgegaan tot huisuitzetting. Dat aantal is 10 procent hoger dan in 2011. Dat blijkt uit een onderzoek dat koepelorganisatie Aedes onder ongeveer de helft van de woningcorporaties in Nederland gehouden heeft. Bij driekwart van de ontruimingen blijkt “huurschuld” de oorzaak te zijn.

De SP-fractie maakt zich zorgen over de ontwikkelingen rondom huisuitzettingen in Amersfoort. De voorraad sociale huurwoningen slinkt en de wachtlijst urgent woningzoekenden is overvol. Waar komen deze mensen na uitzetting terecht en wat betekent dit voor andere Amersfoorters die op een sociale huurwoning wachten?

Daarom vindt de SP-fractie het van het grootste belang dat er met spoed inzicht wordt gegeven in de Amersfoortse situatie, zodat noodzakelijke maatregelen snel kunnen worden genomen. Terecht schrijft staatssecretaris Klijnsma op 9 april in antwoord op vragen van de Tweede Kamer: "Ik verwacht dat gemeenten en corporaties zich tot het uiterste zullen blijven inspannen om een verdere stijging van het aantal huisuitzettingen te voorkomen."

De SP-fractie vraagt zich af of Amersfoort deze verwachting waar gaat maken?

Voor meer informatie:

Frits Schoenmaker
Tel: 06 – 36 10 99 55

DeStadAmersfoort.nl: SP bezorgd over aantallen huisuitzettingen

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier