h

90% Achtervelders wil rechtstreekse busverbinding met ziekenhuis

2 september 2013

90% Achtervelders wil rechtstreekse busverbinding met ziekenhuis

Achtervelders willen een bus!

De SP Leusden ging in Achterveld langs de deuren om van de dorpsgenoten te vernemen hoe zij het openbaar vervoer vanuit hun dorp ervaren. Uit het onderzoek blijkt dat 90 % van de ondervraagden het noodzakelijk vindt dat er een rechtstreekse verbinding komt met het nieuwe ziekenhuis.

De SP is bezorgd over het openbaar vervoer naar het nieuwe Meander Medisch Centrum. De nieuwbouw wordt nu gerealiseerd ten noorden van Amersfoort, vlakbij Hoogland.

De andere resultaten van dit onderzoek zijn even opzienbarend als duidelijk. Men voelt zich ten opzichte van het openbaar vervoer in Leusden achtergesteld en niet gehoord.

Bijna 70% is ontevreden over het openbaar vervoer en 55% van de inwoners wenst meer gebruik te willen maken van het openbaar vervoer met name naar Amersfoort.

Enquette in Achterveld

De huidige buurtbus voldoet niet. Er is geen goede aansluiting in Leusden. Dus gaat men noodgedwongen met de auto. Voor veel jongere en oudere inwoners is dat echter niet mogelijk.

De SP is van mening dat het nieuwe ziekenhuis voor iedereen bereikbaar moet zijn. De inwoners van Achterveld en Stoutenburg dienen zonder allerlei ingewikkelde overstapacties en binnen redelijke tijd met openbaar vervoer het ziekenhuis te kunnen bereiken.

Ook in Leusden is er discussie over een rechtstreekse verbinding. De zogenaamde ziekenbus lijkt van de baan. Het doortrekken van lijn 78 zou niet mogelijk zijn, want dat gaat te veel geld kosten.

De SP Leusden vindt de houding van de gemeente en provincie teleurstellend en eist dat de gemeente de buslijn voor haar bewoners realiseert. Achterveld en Stoutenburg dienen hierbij niet vergeten te worden. Zij hebben in de enquĂȘte alvast een duidelijk signaal gegeven, aldus de SP.

Om haar standpunt kracht bij te zetten heeft de SP met een kraam op de Hessenweg in Achterveld gestaan.

U bent hier