h

Ad Meijer gekozen als lijsttrekker

27 september 2013

Ad Meijer gekozen als lijsttrekker

Ad Meijer gaat de Amersfoortse SP-kar trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen volgende jaar maart. Afgelopen donderdag 26 september werd hij door de ledenvergadering unaniem gekozen als lijsttrekker. Marijke Jongerman staat tweede op de lijst, die in totaal 45 namen telt. Rob Molenkamp is de nummer drie, Sergey van Daalen staat vierde en Marc Smits is met zijn 22 jaar de jongste van de eerste vijf. ALV 26 September 2013

De verkiezingen zullen wat de SP betreft vooral moeten gaan over kwalitatief goede zorg, over betaalbare woningen, over sociale opvang van mensen die nu al tussen de wal en het schip zijn gevallen en over de peperdure prestigeprojecten.

Meijer wil vooral de gewijzigde politiek van de PvdA (sinds hun college deelname) en de gevolgen van het kabinetsbeleid Rutte/Samsom aan de kaak stellen.

ALV 26 September 2013

Afdelingsvoorzitter Bets Beltman is zeer ingenomen met de lijsttrekker. Ze noemde Ad een bescheiden man "Maar wel een politiek dier die zeer betrokken is met een grote inzet. Je hebt politiek instinct en maakt goede analyses die resulteren in heldere, hartverwarmende betogen. Jouw optreden in de gemeenteraad valt zeker op. Je bent vaak in de aanval en zeer vasthoudend om je politieke punt te maken."

ALV 26 September 2013

De eerste vijf kandidaten van de lijst stellen zich in het kort even voor:

2) Marijke Jongerman, actief SP-lid, zowel binnen de afdeling (zij is organisatiesecretaris) als ten behoeve van de fractie. Marijke is IT-deskundige en zeer bedreven in onderzoek en analyses.

3) Rob Molenkamp. Rob is theoloog en heeft zich als activist jarenlang ingezet voor mensenrechten, vooral binnen Amnesty International in Amersfoort.

4) Sergey van Daalen werkt bij een grote uitgeverij en is ook bij de theaterwereld betrokken. Sergey was in zijn vorige woonplaats De Bilt een zeer gewaardeerd fractieondersteuner.

5) Marc Smits studeert geschiedenis en is jarenlang landelijk bestuurslid van onze jongerenorganisatie ROOD geweest. Marc is een zeer goed spreker en gericht op maatschappelijke actie. In de vorige raadsperiode was Marc fractiemedewerker in Amersfoort.

ALV 26 September 2013

Frits Schoenmaker, Ad Meijer's huidige fractiegenoot, verkiest de volgende periode een ondersteunende rol en staat daarom op plaats negen.

Joke Sickmann, de "burgemeester van het Soesterkwartier", bekend vanwege haar onvermoeibare inzet voor de Wagenwerkplaats, cultureel erfgoed en talloze buurtinitiatieven, is lijstduwer, samen met oud-fractievoorzitter Wim van Gammeren.

De volledige lijst is als volgt:

1. Ad Meijer
2. Marijke Jongerman
3. Rob Molenkamp
4. Sergey van Daalen
5. Marc Smits
6. Bets Beltman
7. Mark Veenbrink
8. Bob van Ravensberg
9. Frits Schoenmaker
10. Richard van der Pol
11. Robin van der Toorn
12. Nel Groenendijk
13. Mieke Kruyt-Horlings
14. Hans de Ridder
15. Immy Scholte
16. John Oeben
17. Michel van Dijk
18. Lia van Son
19. Ton van Hijkoop
20. Machteld Mossink
21. Rosanne de Vries
22. Pierre van Schooneveld
23. Willem Derksen
24. Bien van den Brink-Tjebbes
25. Ada de Smit-Sparreboom
26. Adri Slingerland
27. Daan Schoenmaker
28. Mitra Gashti Khah
29. Jaap Hengeveld
30. Wim Schoonheym
31. Judith van Zon
32. Hans Hubregtse
33. Kerim Hoejenbos
34. Coritha Wijnen
35. Lucien Sijtsma
36. Jules Tebbe
37. Leonie van Tongeren
38. Werner Brocken
39. Hetty Omvlee
40. Hans Wakka
41. Dick Vestdijk
42. Hugo Kruyt
43. Yvonne Claus
44. Wim van Gammeren
45. Joke Sickmann

 

Reactie toevoegen

U bent hier