h

SP Persbericht over berichtgeving rondom Ramon Smits Alvarez

14 oktober 2013

SP Persbericht over berichtgeving rondom Ramon Smits Alvarez

Zeer tegen zijn zin is SP-fractievoorzitter Ad Meijer in de media genoemd als "geheime schakel" in de vermissingszaak van Ramon Smits Alvarez. Pijnlijk is dat deze zorgelijke en verdrietige gebeurtenis wordt doorkruist door sensationele en niet ter zake doende berichtgeving.

Woensdagavond 9 oktober heeft Ad Meijer inderdaad een persoonlijk gesprek met Ramon Smits Alvarez gehad. Dit gesprek kwam spontaan tot stand omdat beiden elkaar ontmoetten bij de zijingang van het stadhuis.

Sommigen hebben dit gesprek vanuit het stadhuis gezien en dat kennelijk aan de media gemeld. In dat gesprek ging Smits Alvarez in op zijn persoonlijke beleving van allerlei politieke ontwikkelingen, waardoor het gesprek een vertrouwelijk karakter kreeg.

Op geen enkele wijze kwam in dat gesprek zijn verdwijning aan de orde en dus evenmin zijn mogelijke huidige verblijfplaats. Het gesprek had een vriendschappelijk karakter. De gang van zaken rondom het uitlekken van het functioneringsgesprek van de burgemeester is in het geheel niet aan de orde geweest. Suggesties in die richting zijn bepaald onjuist.
 
Toen burgemeester Bolsius zaterdagmiddag de fractievoorzitters belde om de vermissing te melden heeft Ad Meijer melding gemaakt van dit gesprek. Omdat de politie terecht alle omstandigheden wil onderzoeken heeft de politie daarop zelf bij Ad Meijer naar het gesprek geïnformeerd.
 
De SP hoopt dat aan de verschrikkelijke situatie rondom Ramon Smits Alvarez snel een einde komt en roept een ieder op met het verspreiden van berichten de grootst mogelijke terughoudendheid te betrachten. Feitelijk nieuws hoort thuis bij de politie. Ongefundeerde speculaties ondermijnen het onderzoek onnodig.

Fractie SP,
gemeenteraad Amersfoort
06-54 28 13 67

U bent hier