h

SP teleurgesteld: geen rechtstreeks busvervoer naar ziekenhuis

5 november 2013

SP teleurgesteld: geen rechtstreeks busvervoer naar ziekenhuis

De SP Leusden is zeer teleurgesteld over de houding van gemeente Leusden en de Provincie Utrecht. Gedeputeerde Remco van Lunteren is duidelijk in zijn brief aan Provinciale Staten. Er komt geen rechtstreekse proefbus naar het nieuwe ziekenhuis Meander.

Vanuit de gemeente is volgens de Provincie geen draagvlak voor een gezamenlijke bijdrage aan de proef. De gemeente Leusden wenst het benodigde geld niet op tafel te leggen. Volgens Van Lunteren vervalt daarmee de proef. De verbinding gaat vanuit Leusden nu met een overstap plaatsvinden.

De SP Leusden ging in Achterveld langs de deuren en de bewoners vinden het ziekenhuis onbereikbaar met het openbaar vervoer. Men moet twee keer overstappen zonder goede aansluiting.

Volgens de SP wordt geen enkele rekening gehouden met de bewoners van Achterveld en Stoutenburg. Zij worden afhankelijk van familie, buren, de regiotaxi (voor hen die niet kunnen reizen met openbaar vervoer) en een nog niet uitgewerkt plan om vrijwilligers in te zetten.

De SP vindt dat Connexxion voor de proef met nattevingerwerk  een willekeurig bedrag heeft voorgelegd. Daar is blijkbaar niet verder over onderhandeld.

De SP Leusden vindt dat opnieuw blijkt dat de marktwerking in het openbaar vervoer leidt tot verdere vergroting van het verschil in dienstverlening. In dit geval tussen bewoners in Leusden en de kleinere kernen Achterveld en Stoutenburg.

Bewoners van beide dorpen dienen dezelfde mogelijkheden hebben als de andere Leusdenaren om het nieuwe ziekenhuis te bereiken met openbaar vervoer, aldus de SP.

Reactie toevoegen

U bent hier