h

Wat blijft er over van Scholen in de Kunst?

2 december 2013

Wat blijft er over van Scholen in de Kunst?

Verontrustende berichten bereiken de SP over de lopende reorganisatie bij Scholen in de Kunst. Er zouden zo’n 40 medewerkers bij een eventuele ontslagaanvraag betrokken zijn. De leiding van Scholen in de Kunst onderhandelt met vakorganisaties over een Sociaal Plan en dat verloopt niet soepel. Ook zouden er meer rapporten bestaan dan het BMC-rapport waar de gemeenteraad over geïnformeerd is.

Wat blijft er over van Scholen in de Kunst als de lopende reorganisatie is afgerond? Is er voldoende inhoudelijke basis om te veronderstellen dat alle gevolgen van de lopende reorganisatie een resultaat opleveren dat een verantwoorde verhuizing naar het Eemhuis mogelijk maakt?

Er moet nu snel duidelijkheid komen, want de gemeente Amersfoort is verantwoordelijk voor het uiteindelijke resultaat. Reden voor de raadsfractie van de SP om de volgende vragen te stellen aan het college:

  1. Wat is uw oordeel over het actuele verloop van de reorganisatie bij Scholen in de Kunst met inbegrip van het voorgenomen ontslag van – naar verluid - 40 medewerkers?
  2. Kunt u bevestigen dat het gaat om 40 personen die naar het oordeel van de bestuurder, voor ontslag in aanmerking komen en – zo niet – hoe groot is het aantal personen dan?
  3. Is u bekend dat er meer rapporten dan het in de Raadsinformatiebrieven genoemde BMC-rapport bestaan en – zo ja – welke rapporten zijn dat en hoe luiden de conclusies van deze rapporten?
  4. In hoeverre verloopt het reorganisatieproces in overeenstemming met de adviezen van alle ter zake doende rapporten?
  5. Bent u bij de onderhandelingen met de vakbonden over het Sociaal Plan betrokken? Zo ja, hoe beoordeelt u het verloop van de onderhandelingen tot dusver? Zo nee, waarom niet?
  6. Beschikt u over informatie dat deze onderhandelingen stroef verlopen en – zo ja - wat is dan de reden van die stroefheid
  7. Bedragen de overheadskosten op dit moment 44% en – zo niet – hoe hoog is het percentage overheadskosten beargumenteerd dan?
  8. Vindt u het percentage overheadkosten tegen de achtergrond van het lopende reorganisatieproces verdedigbaar en - zo niet – welk deel van de overhead beoordeelt u dan exact als “te hoog”? 
  9. Bent u bekend met het verschijnsel dat ontslagen muziekdocenten om begrijpelijke redenen hun leerlingen meenemen naar hun eigen praktijk, waardoor de gevolgen van de reorganisatie de belangen van Scholen in de Kunst juist dreigen te ondermijnen?
  10. Wat is uw oordeel over deze problematiek?
  11. Exact welke gevolgen zal de lopende reorganisatie hebben op de grootte van de noodzakelijke nieuwe toestroom van cursisten?
  12. Welke conclusies verbindt u hieraan met betrekking tot de bezetting van het Eemhuis? 
  13. Bent u bereid de Raad op korte termijn via een Raadsinformatiebrief actueel te informeren over de effectiviteit van de lopende reorganisatie bij Scholen in de Kunst en daarin tevens de financiële, personele, organisatorische en operationele gevolgen aan te geven voor de geplande overgang naar het Eemhuis? 

Reactie toevoegen

U bent hier