h

Amersfoortse Raad weigert inzage te geven in kosten Kersenbaan

15 januari 2014

Amersfoortse Raad weigert inzage te geven in kosten Kersenbaan

De Amersfoortse Raad heeft weinig geleerd van het debacle met het Eemhuis, een motie van de SP die meer inzage moest geven in de kosten van de Kersenbaan en die opdracht gaf om de consequenties van budgetoverschrijdingen te onderzoeken heeft het gisteren niet gehaald.

Het CDA maakte het wel heel bont, en stelde voor om het project "maar gewoon uit te voeren, en dan zien we wel of we binnen het budget blijven". Maar tegen de tijd dat we dat weten ligt de rekening er al en is het al te laat.

Het is de taak van de Raad om vooraf te controleren en te voorkomen dat budgetten overschreden worden, een taak die de Raad hier helaas opnieuw verzaakt.

In bovenstaand verslag van de Raad kunt u het debat over deze motie terugkijken. Spoelt u overigens niet meteen door naar het debat, want het item over de Weggeefwinkel en de Natuurtuin is ook zeer de moeite waard...

 

Reacties

Is de CDA dan zo rijk dat ze het tekort kan bijpassen uit de eigen partijkas? Foei, zo ga je niet om met de belastingcentjes van de hardwerkende Amersfoorter hè?

Reactie toevoegen

U bent hier