h

Amersfoort recordhouder woninginbraken in heel Nederland? Onaanvaardbaar!

10 februari 2014

Amersfoort recordhouder woninginbraken in heel Nederland? Onaanvaardbaar!

Het afgelopen weekend haalde Amersfoort het landelijk nieuws met het bericht dat van de gemeenten met meer dan 20.000 inwoners er in 2013 het meest in Amersfoort is ingebroken. Weliswaar daalde het aantal woninginbraken in 2013 iets ten opzicht van 2012, maar vooral het aantal mislukte inbraken nam toe. 
 
De Kruiskamp blijkt de wijk met de meeste inbraken in heel Nederland met maar liefst 30,7 inbraken per 1000 inwoners. Hoe is dit mogelijk? De gemeente stelt volop te investeren in preventie en voorlichting. Hoe effectief gebeurt dit eigenlijk? 
 
En is de nieuwe politieorganisatie niet mede schuldig aan dit groot aantal inbraken? De gemeente kan dan wel "extra" agenten hebben ingezet maar is de capaciteit niet gewoon te laag? 
 
Het college dient na deze pijnlijke berichten perspectief te bieden en met een actieplan te komen. De SP heeft daarom de volgende vragen gesteld aan het college: 
 
  1. Onderschrijft u de berichtgeving in de media met betrekking tot de hierboven omschreven problematiek? 
  2. De gemeente geeft aan in te zetten op preventie en voorlichting. Bereikt u wel alle bewoners, vooral die in de Kruiskamp? 
  3. Hoeveel inwoners van de Kruiskamp heeft u het afgelopen jaar exact met uw voorlichting bereikt en hoeveel niet? 
  4. Hoe groot was het aantal beschikbare politieagenten dat tegen woninginbraken in Amersfoort kon worden ingezet in 2011? 
  5. Idem in 2012? 
  6. Idem in 2013? 
  7. Onderschrijft u de noodzaak om na deze desastreuze berichten met een nieuw Actieplan Preventie Woninginbraken te komen, waarin zowel de voorlichting aan bewoners wordt verbeterd als het aantal beschikbare politieagenten wordt verhoogd? 
  8. Zo ja, wanneer bent u van plan een dergelijk actieplan aan de gemeenteraad voor te leggen?

 

De SP wil een veilig Amersfoort
lees hier meer!

 

Reactie toevoegen

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier