h

Onbegrijpelijke keuze D66

31 maart 2014

Onbegrijpelijke keuze D66

D66 heeft gekozen. Voor de totstandkoming van een coalitie met VVD, CU en de PvdA. Maar liefst drie gesprekken heeft de SP-fractie met de informateur gevoerd. Het laatste gesprek vond vanmorgen plaats met informateur en een D66 afvaardiging.

In die gesprekken heeft de SP-fractie steeds een constructieve lijn aangehouden. Geen ononderhandelbare onderwerpen. Inzetten op concrete afspraken over de zorg, armoedebeleid, sociale woningbouw en buurthuizen.

Naar nu blijkt is D66 van mening dat de SP zich voor de verkiezingen minder duidelijk had moeten opstellen. Een onzinnig argument! Deze verkiezingen gingen ook over verantwoording afleggen. De SP heeft in de campagne duidelijke taal gesproken. Mede daardoor hebben op 19 maart 7000 Amersfoorters op de SP gestemd.

Nu heeft de kiezer gesproken en had iedereen met een schone lei kunnen beginnen. Dat had moeten betekenen dat de winnaars D66, SP en CU - aangevuld met een andere partij - in ieder geval samen hadden moeten proberen om tot een goed sociaal akkoord te komen. Deze voorsortering van D66 maakt dit nu onmogelijk.

Deze keuze van D66 betekent bovendien dat de belangen van de Amersfoorters die afhankelijk zijn van zorg, de armen, de sociale huurders en de mensen die hun buurthuis terug willen opnieuw op een lager pitje worden gezet.

Alle partijen die nu verder praten zijn verantwoordelijk voor een beleid dat tot grote bezuinigingen op sociale doelen heeft geleid en volop ruimte gaf aan grote projecten waarvan nut en noodzaak allerminst vaststond.

Op 19 maart was er eindelijk uitzicht op een andere koers. Tot vanmiddag.

SP-fractie,
Amersfoort

Reactie toevoegen

U bent hier