h

Brede Amersfoortse steun voor snelle aanpak armoedeproblematiek

14 mei 2014

Brede Amersfoortse steun voor snelle aanpak armoedeproblematiek

Afgelopen dinsdag heeft de Amersfoortse gemeenteraad een motie aangenomen die oproept om binnen twee maanden het Snelfonds te activeren en in de tussentijd ruimhartig om te springen met hulpverlening aan mensen via de minimacoaches en sociale zekerheid. Hiermee laat de Raad zien het niet langer verantwoord te vinden om nog te wachten met de aanpak van acute armoedeproblematiek in Amersfoort.

Al meer dan een jaar geleden werd door het toenmalige Amersfoortse College een Sociaal Fonds aangekondigd als antwoord op de groeiende armoedeproblemen als gevolg van de crisis. Onderdeel van dit fonds is een Snelfonds van 1,5 miljoen Euro waarmee mensen snel geholpen kunnen worden wanneer bestaande vangnetten en hulpfondsen niet toereikend zijn.

De motie die naast de SP mede is ondertekend door de ChristenUnie, het CDA en Ouderen Politiek Actief, werd met 29 stemmen voor aangenomen. Daarmee heeft de Raad een breed gesteund signaal afgegeven dat verder uitstel van de invoering van het Snelfonds niet verantwoord is en geen aanleiding mag zijn om mensen die nu in de problemen zitten niet alvast versneld te helpen.

Reactie toevoegen

U bent hier