h

SP wil versnelde aanpak acute armoedeproblematiek

9 mei 2014

SP wil versnelde aanpak acute armoedeproblematiek

Vanwege de acute financiële nood waarin steeds meer mensen in Amersfoort verkeren als gevolg van de crisis en een groeiende werkloosheid vindt de SP het niet langer verantwoord om nog te wachten met de aanpak hiervan. De partij dient daarom volgende week een motie in die oproept om het in voorbereiding zijnde Sociale Fonds versneld aan te spreken en roept zoveel mogelijk andere partijen op om deze motie te steunen.

Al in februari 2013 werd door het toen aantredende College aangekondigd dat ze een noodfonds van 1,5 miljoen Euro in zouden voeren voor inwoners die hard geraakt worden door de crisis en dreigen te worden uitgesloten. Inmiddels is duidelijk dat dit fonds niet eerder dan juli, en mogelijk nog later, pas actief zal kunnen zijn, vooral wegens organisatorische redenen, terwijl het oorspronkelijke plan er van uit ging dat het begin 2014 al in werking zou treden.

De SP vindt dit veel te laat want er zijn mensen die nu al hulp nodig hebben. De financiële middelen voor dit fonds zijn al vrijgemaakt en de criteria waaronder gebruik gemaakt mag worden van dit fonds zijn ook al bekend. Er is geen reden om niet alvast vooruit te lopen op de invoering er van en gebruik te maken van dit noodfonds zodat de mensen die nu tussen wal en schip dreigen te vallen geholpen kunnen worden.

De SP is zeker niet de enige partij die wil dat het Sociale Fonds zo snel mogelijk actief wordt, en de partij hoopt dan ook dat ze voldoende steun krijgt in de Raad om nu eindelijk eens een vuist te kunnen maken tegen acute armoedeproblematiek.

Reactie toevoegen

U bent hier