h

SP stelt vragen bij aanpak Nimmerdor

3 oktober 2014

SP stelt vragen bij aanpak Nimmerdor

Vlak voor de zomervakantie organiseerde de gemeente een bijeenkomst voor gebruikers en omwonenden van het bos Nimmerdor om te praten over het actualiseren van het beheerplan. Het ging er heftig aan toe in de bomvolle Fonteinkerk, vlak bij het bos. Naar aanleiding daarvan heeft SP raadslid Rob Molenkamp de wethouder vragen gesteld waarop vorige week ontwijkend werd gereageerd. Tijd voor een steviger aanpak, vindt Molenkamp.

Met het actualiseren van het beheerplan voor Nimmerdor zal 750.000 euro gemoeid zijn. De ingrepen die hiervoor zullen plaatsvinden zijn grotendeels van cosmetische aard: Het herstellen van een aantal bomenlanen, in oorspronkelijke staat terugbrengen van het Sterrenbos, het verwijderen van boomsoorten en struiken omdat deze niet 'thuis horen' in het bos en het zichtbaar maken van een heuvel.

Daarnaast wekt het College de indruk dat het noodzaak is iets aan de overlast van honden te doen. Hoe legt de verantwoordelijke wethouder aan  de Amersfoorters die afhankelijk zijn van zorg uit waarom de gemeente voor een dergelijke forse besteding van gemeenschapsgeld kiest in plaats van zich te bekommeren om zorgbehoevenden?

Reactie toevoegen

U bent hier