h

Raad wil onderzoek naar bezuinigingen op de Westelijke Ontsluiting

1 april 2015

Raad wil onderzoek naar bezuinigingen op de Westelijke Ontsluiting

Gisteravond heeft de Amersfoortse gemeenteraad met overgrote meerderheid ingestemd met een motie van de SP en Groenlinks die de wethouder opriep om te onderzoeken hoe er bezuinigd kan worden op de Westelijke Ontsluiting. Alleen de ChristenUnie en de VVD stemden tegen.

De raad laat hiermee weten de inwoners van Amersfoort serieus te nemen. Nu er een enorm bezuinigingspakket op tafel ligt dienen immers alle opties onderzocht te worden, ook de opties die de coalitie pijn doen. De stad heeft daar simpelweg recht op.

De wethouder probeerde nog onder de motie uit te komen door een lang verhaal te houden over de besluitvorming rond de Westelijke Ontsluiting en de financiering vanuit het regionale samenwerkingsverband VERDER, maar uiteindelijk namen zelfs coalitiepartijen D66 en PvdA daar geen genoegen mee.

Het college moet nu gaan onderzoeken hoe er op de financiële bijdrage van Amersfoort aan VERDER bezuinigd kan worden door de Westelijke Ontsluiting te vervangen door een goedkopere variant. Daarnaast moet het college in overleg gaan met de regiopartners in VERDER om te kijken hoe zij tegenover deze aanpassingen staan.

De raad kan dan vervolgens een afgewogen beslissing nemen over het al dan niet bezuinigen op deze weg.

Reactie toevoegen

U bent hier