h

SP Amersfoort steunt TSN thuiszorgers

28 mei 2015

SP Amersfoort steunt TSN thuiszorgers

Foto: Sergey van Daalen

Afgelopen woensdag organiseerde vakbond FNV een demonstratie tegen de TSN in Amersfoort. Deze thuiszorgorganisatie ontslaat landelijk 650 medewerkers en zal de lonen van zo'n 4300 medewerkers verminderen. Om de thuiszorgmedewerkers, die uit het hele land naar Amersfoort waren gekomen, een hart onder de riem te steken, deelden Amersfoortse SP'ers koeken uit.

Foto: Sergey van Daalen
De ontslagen en loonmatiging bij de TSN is voornamelijk een gevolg van heftige bezuinigingen door de lokale politiek.

Foto: Sergey van Daalen
Fractievoorzitter Ad Meijer:”Het is belachelijk dat er zulke bezuinigingen worden doorgedrukt terwijl grote prestigeprojecten uitgevoerd blijven worden. Deze bezuinigingen zorgen er voor dat vele hardwerkende thuiszorgers worden ontslagen, of zulke heftige loonmatigingen opgelegd krijgen dat ze hun huur niet meer kunnen betalen. Wij zullen deze thuiszorgers blijven steunen, op straat en in de raad”.

Namens de SP fractie had Meijer onlangs vragen gesteld over de mogelijke ontslagen van de TSN in Amersfoort.

Foto: Sergey van Daalen
Veel demonstranten lieten ons weten dat ze het erg waarderen dat de SP zich hard en solidair blijft inzetten voor een goede zorg. En de gevulde koeken werden net zo gewaardeerd.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier