h

Cliënten thuiszorg zeggen gemeenteraad de waarheid!

18 juni 2015

Cliënten thuiszorg zeggen gemeenteraad de waarheid!

Foto: Sergey van Daalen

Afgelopen dinsdagavond spraken thuiszorgcliënten de gemeenteraad toe. Het onderwerp was door de SP, samen met het CDA, op de agenda van de raad gezet. Deze bijeenkomst was nodig omdat de manier waarop de gemeente Amersfoort bestaande cliënten de afgelopen maanden heeft behandeld niet deugt.

Vanaf 1 januari van dit jaar geldt er een nieuwe aanpak voor de Huishoudelijke Hulp. Bestaande cliënten krijgen geen uren zorg meer door de gemeente toegewezen.

Foto: Sergey van Daalen
De gemeente Amersfoort heeft eind vorig jaar met de thuiszorgbedrijven afgesproken dat zij voor aanzienlijk minder geld dan voorheen de zorg aan de cliënten moeten leveren. De thuiszorgbedrijven mogen ook zelf het aantal uren bepalen zolang de cliënt maar een "opgeruimd en gestructureerd huishouden" heeft (wat dat dan ook mag betekenen).

Foto: Sergey van Daalen
Wat door de SP al direct na invoering werd gesignaleerd blijkt zich inmiddels op grote schaal te hebben voorgedaan. Veel bestaande cliënten zijn de afgelopen maanden op onzorgvuldige wijze uren Huishoudelijke Hulp kwijtgeraakt.

Foto: Sergey van Daalen
De cliënten hebben de leden van de gemeenteraad ondubbelzinnig duidelijk gemaakt dat zij zich door de gemeente Amersfoort slecht behandeld voelen. En met succes! Het gevolg is dat, behalve de SP en het CDA, meerdere fracties gaan werken aan voorstellen die ervoor moeten zorgen dat deze mensen opnieuw - en dan eerlijk - worden beoordeeld.

De PvdA hoort helaas niet bij die fracties. Deze partij hield zich dinsdagavond vooral bezig met het beschermen van haar wethouder en het in twijfel trekken van hetgeen de thuiszorgcliënten probeerden duidelijk te maken.

Reactie toevoegen

U bent hier