h

Nu mogelijkheid "gemeentelijk thuiszorgbedrijf" onderzoeken!

2 december 2015

Nu mogelijkheid "gemeentelijk thuiszorgbedrijf" onderzoeken!

Als thuiszorgbedrijf TSN failliet gaat moet de gemeente de mogelijkheid van een “gemeentelijk thuiszorgbedrijf” onderzoeken. Dit voorstel deed SP-fractievoorzitter Ad Meijer gisteravond tijdens de bespreking van de problemen in de thuiszorg.

TSN heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf bedient ca. 1500 cliënten in Amersfoort. Dat is ongeveer helft van het totaal aantal cliënten dat thuiszorg krijgt in onze stad.

Een gemeentelijk thuiszorgbedrijf schakelt de marktwerking uit, maakt een eind aan de bureaucratie, heeft geen directeuren met topsalarissen nodig en geeft de thuiszorgmedewerker de ruimte om zelf te bepalen welke zorg mensen moeten krijgen.

De SP wil dat de gemeente niet rustig blijft afwachten. Er is immers sprake van een noodsituatie.  De socialistische raadsfractie eist dat de thuiszorgmedewerkers hun baan met geldende arbeidsvoorwaarden houden èn dat de cliënten hun vertrouwde thuiszorgmedewerker blijven ontvangen.

Verder moet wethouder Imming in vierkante bewoordingen aan staatssecretaris van Rijn duidelijk maken dat hij nu eindelijk eens met geld over de brug moet komen. Het is ronduit schandalig dat deze staatssecretaris nog steeds de hand op de knip houdt.

Reacties

opnaareenzorgloos.2016

Reactie toevoegen

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier