h

“IN DE GEEST VAN…”

27 januari 2016

“IN DE GEEST VAN…”

Wethouder Imming (PvdA) wil handelen “in de geest van” de voorstellen van de SP-fractie. Daarin wordt geëist dat, als Buurtzorg TSN overneemt, cliënten hun vertrouwde hulp houden, werknemers en cliënten - met behoud van rechten - worden overgenomen en loondump wordt voorkomen.

De meerderheid van de gemeenteraad nam gisteravond genoegen met deze toezegging. De SP vindt deze uitspraak van de PvdA-wethouder natuurlijk veel te vaag maar zal niet aarzelen haar in de komende weken aan deze uitspraak te herinneren.

Opvallend hoe de fracties van D66 en CDA openlijk verklaren de positie van de thuiszorgmedewerkers als “secundair” te zien. Niet zo belangrijk dus. Alsof je goede zorg voor cliënten en de arbeidsomstandigheden van de thuiszorgmedewerkers los van elkaar zou kunnen zien.

Onzin natuurlijk, die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat de PvdA uitsluitend belangstelling heeft voor de positie van haar wethouder en in het geheel geen belangstelling heeft voor het lot van de thuiszorgmedewerkers is allang geen nieuws meer…

Reactie toevoegen

U bent hier