h

Amersfoorts zorggeld nooit naar lantaarnpalen!

21 november 2016

Amersfoorts zorggeld nooit naar lantaarnpalen!

Tot verbijstering van de SP laat het college afgelopen vrijdag doodleuk weten dat een deel van het Amersfoortse zorggeld rustig aan andere zaken wordt uitgegeven bijv. lantaarnpalen. Dat terwijl de gemeenteraad tenminste twee keer heeft uitgesproken dat geld dat overbleef binnen het zg. Sociaal Domein (is zorg en sociale zekerheid) ook binnen dit domein zou blijven.

Alle Amersfoorters die door de aanpak van wethouder Imming (PvdA) zijn benadeeld en geen of te weinig Huishoudelijke Hulp/Thuiszorg krijgen, of onvoldoende gebruik van voorzieningen kunnen maken, weten nu dat "hun" zorggeld door dit college rustig aan iets anders kan worden uitgegeven.

De SP laat het er niet bij zitten en zal wethouder Imming morgen, tijdens de Actualiteitenraad, grondig aan de tand voelen.

Reacties

In 2003 (dacht ik zo even uit mn hoofd) was het zorggeld van de WMO geoormerkt. in 2013 was het dat m.i. nog steeds. Wanneer hebben de lichtpuntjes binnen de politiek dat stiekem en dus kennelijk eenzijdig dit gewijzigd?
En ik zie dat we tegenwoordig een "actualiteitenraad" hebben? Mijn hemel wat is dat nu weer voor vreemde term? Is er een aparte raad voor oude troep? Misschien vind je daar dan ergens de afschaffing van t oormerken van WMO gelden?
Ze zijn echt wel goed bezig om de afstand tussen burger en staat te vergroten he?
Bijt ze.

Reactie toevoegen

U bent hier