h

Lege huls Imming lost woningnood niet op

8 mei 2017

Lege huls Imming lost woningnood niet op

De plannen van wethouder Imming zijn een lege huls en lossen het enorme tekort aan sociale huurwoningen niet op. Dat zegt SP-Raadslid Marc Smits naar aanleiding van de voorstellen van het college die dinsdag in de gemeenteraad worden besproken. 'Er zijn de komende jaren duizenden sociale woningen nodig, maar dat gaat de wethouder met deze plannen nooit halen. Het is te weinig en de voorgestelde afspraken zijn boterzacht. Daarmee laat ze al die mensen die op zoek zijn naar een betaalbare woning in de kou staan.' 

Imming stelt in haar plannen een norm van 35% sociale woningbouw per woningbouwproject maar geeft projectontwikkelaars tegelijk alle ruimte om onder deze norm uit te komen. Smits: 'Een norm per project is een goede manier om af te dwingen dat er eindelijk genoeg betaalbare woningen worden gebouwd. Maar Imming zet door alle uitzonderingen de deur wagenwijd open om deze norm te ontwijken als er niet genoeg geld verdiend kan worden. Blijkbaar vindt Imming de belangen van projectontwikkelaars belangrijker dan de belangen van Amersfoorters die een betaalbare woning zoeken.' 

Smits stelt dinsdag voor om van de lege huls van Imming een serieus aanvalsplan tegen de woningnood te maken. 'Na de jarenlange afbraak van de sociale huursector is het nu tijd voor een inhaalslag. Daarom doen wij drie concrete voorstellen. Allereerst moeten alle uitzonderingen van tafel. De norm moet keihard worden. Daarnaast gaat wat ons betreft het tempo omhoog: minstens veertig procent sociale woningen per project. Tot slot wil de SP een stop op de verkoop van sociale woningen. Het is ongekend dat er tijdens deze woningnood nog steeds sociale huurwoningen verdwijnen.'

Reactie toevoegen

U bent hier