h

Amersfoort betaalt te weinig voor huishoudelijke hulp

7 juni 2018

Amersfoort betaalt te weinig voor huishoudelijke hulp

Amersfoort betaalt te weinig voor het leveren van huishoudelijke hulp. Dat zegt werkgeversorganisatie BTN, dat een onderzoek heeft uitgevoerd onder thuiszorgbedrijven waaruit bleek dat ruim de helft van de gemeenten huishoudelijke hulp onder de kostprijs inkoopt. Dit komt de kwaliteit van de huishoudelijke hulp niet ten goede, en mensen die afhankelijk zijn van deze hulp en de werknemers die deze hulp leveren zullen hiervan de dupe zijn.

Sinds de huishoudelijke verzorging een gemeentelijk taak is zijn de tarieven die bedrijven hiervoor ontvangen van de gemeenten enorm gedaald. Dit heeft nadelige gevolgen voor de kwaliteit en continuiteit van de huishoudelijke verzorging die deze bedrijven leveren. Gemeenten zijn sinds kort verplicht om minimaal een reele prijs te betalen die garanties biedt voor behoud van kwaliteit en continuiteit van deze vorm van zorg. Naar nu blijkt houden veel gemeenten, waaronder Amersfoort, zich hier nog steeds niet aan.

De SP strijdt al jaren voor fatsoenlijke betaling van werknemers in de huishoudelijke verzorging. Dat lukt niet wanneer Amersfoort thuiszorgbedrijven onder de kostprijs blijft betalen en thuiszorg bedrijven blijft afknijpen. De SP heeft daarom opnieuw schriftelijke vragen hierover ingediend en het college gevraagd om alsnog een reële prijs te gaan betalen voor het leveren van huishoudelijke verzorging.

Reactie toevoegen

U bent hier