h

Schimmelwoningen horen niet in Amersfoort

13 juni 2019

Schimmelwoningen horen niet in Amersfoort

Foto: SP

Hoeveel Amersfoorters moeten leven in ongezonde schimmelwoningen? Dat wil SP-Raadslid Marc Smits weten van het Amersfoortse stadsbestuur. Recent bleek uit landelijk onderzoek dat in totaal 1,5 miljoen Nederlanders last hebben van schimmel. In Amersfoort kwamen huurders uit onder andere Liendert, Schothorst, Kruiskamp en Randenbroek in actie voor fatsoenlijke woningen.

Smits: ‘Iedereen heeft recht op een betaalbaar en fatsoenlijk huis. Maar helaas horen we van veel Amersfoorters verhalen dat dit zeker geen vanzelfsprekendheid is. Meer dan eens horen we schrijnende verhalen van mensen die letterlijk ziek worden van hun huis. De SP wil daarom dat de wethouder in kaart brengt hoeveel Amersfoorters in onfatsoenlijke woningen leven. Zodat we samen snel een einde kunnen maken aan deze ongezonde en onfatsoenlijke woningen.’

De SP roept iedereen die in een schimmelwoning woont op de misstanden te melden via amersfoort@sp.nl

U bent hier