h

SP wil meer sociale huurwoningen op de Wagenwerkplaats

14 juni 2019

SP wil meer sociale huurwoningen op de Wagenwerkplaats

De wachtlijsten voor een sociale huurwoning zijn veel te lang in Amersfoort. De SP vindt het dan ook onbestaanbaar dat het college weer besloten heeft om zich niet te houden aan de norm van minimaal 35% sociale huurwoningen voor de Wagenwerkplaats en zal bij de behandeling in de raad met een voorstel komen om meer sociale huurwoningen te bouwen op het terrein.

"Op deze manier lossen we de woningnood nooit op in Amersfoort", zegt SP raadslid Marc Smits. "Juist op de Wagenwerkplaats kunnen we een enorme slag maken omdat er veel nieuwe woningen bij komen. We hebben die norm niet voor niets ingevoerd in Amersfoort, want de nood is hoog bij mensen die een huurwoning zoeken. Dan moet je je er ook aan houden."

Een veelgebruikt excuus van het college is dat projecten al gestart waren voordat de 35% norm werd ingevoerd. "Maar dat is hier niet aan de orde", zegt SP raadslid Marijke Jongerman. "Het oorspronkelijke plangebied voor de Wagenwerkplaats was veel groter, maar NS heeft opeens besloten om een deel van het terrein toch voor eigen gebruik te blijven benutten. Dat heeft geleid tot veel vertraging en een compleet nieuw masterplan. Dat moet gewoon voldoen aan alle nu geldende regels."

U bent hier