h

Ouderen in de kou? Geen sprake van!

9 oktober 2019

Ouderen in de kou? Geen sprake van!

‘Het is onbestaanbaar dat ouderen al weken in de kou zitten. Het college moet alle mogelijke middelen aangrijpen om ouderen een warm huis te geven.’ Dat is de reactie van SP-raadsleden Marijke Jongerman en Marc Smits op het bericht dat minstens 240 ouderen al zes weken geen verwarming hebben in een appartementencomplex van Woonzorg Nederland.

Jongerman: ‘Het is van de zotte dat minstens 240 ouderen al wekenlang kou lijden omdat Woonzorg Nederland de noodzakelijke ingrepen aan de verwarmingsketels veel te lang heeft uitgesteld. Ik verwacht actie van dit college, en wel onmiddellijk.’

In de schriftelijke vragen die Jongerman samen met Smits heeft ingediend, wordt het college gevraagd welke middelen zij tot haar beschikking heeft om deze absurde situatie op te lossen. Ook wordt het stadsbestuur gemaand om ervoor te zorgen dat alle ouderen meteen worden voorzien van elektrische kachels.

U bent hier