h

Zaterdag 1 april solidariteitstocht voor Iran dankzij motie SP

29 maart 2023

Zaterdag 1 april solidariteitstocht voor Iran dankzij motie SP

Foto: SP

De gemeenteraad heeft dankzij een SP-motie unaniem uitgesproken om zich solidair te tonen met de Iraanse bevolking en de protesten. In de motie werd opgeroepen om op passende wijze uiting te geven aan de steun voor vrouwen in Iran en alle andere mensen in de wereld die strijden voor vrijheid en gelijke rechten. Het gemeentebestuur van Amersfoort loopt daarom op zaterdag 1 april een solidariteitstocht voor mensenrechten. Aanleiding is de grootschalige schending van mensenrechten in Iran, die nog steeds over de hele wereld voor hevige emoties zorgt. 

Initiatiefnemer is SP-raadslid Judith van Zon, die haar solidariteitsmotie unaniem aangenomen zag worden: “Het raakt mij dat dit keer iedereen aanhaakt bij de vrouwenbweging. Brandweermannen, studenten, scholieren etc. Daarmee is het hoopvol dat er dit keer wel een omwenteling komt. De aandacht voor vrouwenrechten bij de opstand is een historische zeldzaamheid.  Een omwenteling zal niet snel gaan , maar is onvermijdelijk geworden. De rol van vrouwen maakt dit protest anders. Ze doen niet alleen mee, zoals eerder, hun eigen bestaan staat echt centraal. Dat vrouwen hun punt als politieke eis naar voren brengen is cruciaal.”

Gemeenteraadsleden, burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Micheline Paffen-Zeenni zullen aan de tocht deelnemen. Er wordt met elkaar stilgestaan bij de slachtoffers in Iran en overal in de wereld waar mensenrechten worden geschonden. Er is onder andere muziek van beiaardier André Kukolja en stadsdichter Twan Vet zal een gedicht voordragen.

Meelopen?

Verzamelen om 10.45 uur op het plein bij het Stadhuis en lopen naar het Lieve Vrouwekerkhof. Aanmelden is niet nodig. 

Reactie toevoegen

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier