h

SLOOPPLANNEN DRIEHOEK KELVINSTRAAT 3

15 april 2009

SLOOPPLANNEN DRIEHOEK KELVINSTRAAT 3

Na onze enquête zijn de activiteiten gericht op het behoud van de woningen in de driehoek Kelvinstraat in een stroomversnelling geraakt.


comité van buurtbewoners

- op 30 maart heeft de SP een buurtvergadering gehouden, waarin de resultaten van de enquête zijn doorgenomen. (Zie bericht "merendeel bewoners tegen sloop".)
Besloten is die avond tot de oprichting van een comité van buurtbewoners met als doel gezamenlijk op te treden voor het behoud van hun woningen.
Het comité maakt - indien nodig - gebruik van de organisatorische en juridische ondersteuning van de SP.

- op 31 maart organiseerde De Alliantie haar eerste inspraakavond voor bewoners en heeft de buurt flink van zich laten horen.
Met name zijn kritische vragen gesteld over de betaalbaarheid van de nieuwe woningen bij eventuele sloop en over de mogelijkheden om terug te keren naar de wijk.
Verder werd (natuurlijk) de afspraak, dat er pas gesloopt mag worden als minstens 70% van de bewoners daarvoor is, nog eens onder de aandacht van de Alliantie gebracht.

- op 6 april heeft het buurtcomité - bestaande uit 10 bewoners, verspreid wonend in de driehoek - voor het eerst vergaderd over vervolgstappen.
Iedereen vindt het noodzaak om alle bewoners van juiste en volledige informatie over de sloopplannen te voorzien. Hiervoor zal een flyer worden gemaakt.
Besloten is om mensen persoonlijk te bezoeken en ze te vagen of zij willen verklaren dat zij tegen sloop zijn. (zie tekst persoonlijke verklaring*)
De SP enquête was immers anoniem en bedoeld om een eerste indruk te krijgen over wat er leeft in de buurt. Dat de wens om de buurt te behouden leeft is nu wel duidelijk. Het comité wil dit nu echt zichtbaar maken d.m.v. een persoonlijke verklaring.
Tevens wordt geïnventariseerd welke klachten bewoners hebben aan hun woning.

Verder wordt de raamposter 'slopen is bezopen' op grote schaal verspreid. Er hangen er al diverse voor de ramen!!
Ook worden in een latere fase bewoners uit de omliggende straten van de acties op de hoogte gesteld en wordt hun steun gevraagd.

Op 14 april is er een start gemaakt met het ophalen van de.persoonlijke verklaringen tegen de sloop, dit liep verliep voorspoedig. De reacties zijn overwegend positief.
In de loop van deze week worden nog "niet thuizers" afgegaan. Begin volgende week is het definitieve resultaat bekend.

De "harde kern" van het tienkoppig comité wordt gevormd door bewoners uit de verschillende delen van de buurt: Cartesiusstraat 2A, Kelvinstraat 4B, Kelvinstraat 7B, Bosweg 61C en Fahrenheitstraat 47

Het is onze bedoeling de verklaringen aan te bieden aan De Alliantie op hun eerstvolgende 'participatieavond"op 22 april.
Van de Alliantie wordt verwacht deze verklaringen heel serieus te nemen en aan de slag te gaan met de geinventariseerde klachten aan de woningen - met name als het achterstallig onderhoud betreft.
De mensen betalen immers niet voor niets hun huur!

Namens het comité,

Bets Beltman
T 06 34199366

tekst 'persoonlijke verklaring':

Geachte bewoner,

Een aantal weken geleden is in onze buurt een snelle enquête gehouden met daarin de vraag of u voor of tegen het slopen van uw woning bent. Velen hebben aangegeven dat zij de woningen willen behouden.
Om dit te bereiken is een comité van buurtbewoners opgericht.

Om richting De Alliantie en de Gemeente echt duidelijk te maken dat de bewoners de woningen willen behouden hebben we een verklaring op naam nodig. Dit is geen bindende verklaring maar geeft uw mening op dit moment aan. Daarnaast willen wij van u weten of er achterstallig onderhoud aan uw woning is.
De verklaring kunt u, het liefst voor a.s. zaterdag, inleveren bij de onderstaande adressen:
Bosweg 61C, Fahrenheitstraat 47, Cartesiusstraat 2A, Kelvinstraat 7B, Kelvinstraat 4B.

Mevrouw/de Heer -----------------------------------------------------------
wil dat haar/zijn woning op het adres:
niet wordt gesloopt. ---------------------------------------

Ik heb het volgende achterstallige onderhoud aan mijn woning:
1_________________________________________________________
2_________________________________________________________
3_________________________________________________________

Bewonerscomité Driehoek Kelvinstraat “de wijk zijn wij!”

SLOOPPLANNEN DRIEHOEK KELVINSTRAAT 1
SLOOPPLANNEN DRIEHOEK KELVINSTRAAT 2

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier