h

Meerderheid gemeenteraad voor opvang Irakees gezin

9 mei 2012

Meerderheid gemeenteraad voor opvang Irakees gezin

Dinsdagavond heeft een meerderheid van de raad gestemd voor het verzorgen van opvang en leefgeld voor het Irakees gezin. Hiermee is de motie van de SP en PvdA aangenomen. En komt er een einde aan een deel van de onzekerheid.

Het gezin is al 12 jaar in Nederland, maar is in afwachting van een hoger beroep, aangetekend door de IND. Doordat de oudste zoon inmiddels 18 is geworden, is het recht op voorzieningen vervallen. Het gezin dreigde door deze kromme constructie buiten hun schuld om op straat te belanden.

Een meerderheid van de Amersfoortse gemeenteraad heeft dit voorkomen door in te stemmen met de motie 'Amersfoort heeft een zorgplicht'. Het houdt in dat de gemeente nu voor onderkomen en leefgeld moet zorgen, zo lang de procedure loopt.

Want ongeacht politieke kleur of religieuze overtuiging: als mens kun je deze mensen niet in de kou laten staan" aldus Ad Meijer, fractievoorzitter van de SP. "Daarom ben ik blij. De gemeenteraad heeft zich vandaag van haar meest menselijke kant laten zien" aldus Ad Meijer van de SP. "

Zie ook: RTV Utrecht: Irakezen in Amersfoort krijgen onderdak van de gemeente

En: Stad Amersfoort: gemeente moet zorgplicht nemen voor Iraaks gezin

RTV Utrecht: vanaf 1:30

RTV Utrecht radio uitzending: doorspoelen naar 9:30

U bent hier