h

Houd de weggeefwinkel op de Keerkring!

5 maart 2013

Houd de weggeefwinkel op de Keerkring!

Al jarenlang staat de weggeefwinkel op de Keerkring. Niet alleen maken jaarlijks zo'n 8000 mensen gebruik van deze voorziening, de weggeefwinkel is bovendien diep in de wijk geworteld. Bewoners met taalproblemen, jongeren met leermoeilijkheden, allemaal weten ze de weg naar de weggeefwinkel te vinden.

Juist in deze wijk is zo'n ontmoetingsplek van groot belang. In feite heeft de gemeente Amersfoort hier een wijkcentrum cadeau gekregen. In de Kruiskamp wonen mensen met allerlei verschillende achtergronden, die elkaar in de weggeefwinkel ontmoeten. De vrijwilligers zijn al lange tijd aan de weggeefwinkel verbonden en kennen iedereen.

Het college, ja ook het nieuwe, heeft besloten dat de weggeefwinkel weg moet op de Keerkring. De wethouders vinden dat dit perceel valt onder het gemeentelijk vastgoed, dat verkocht moet worden. Vermoedelijk zal alleen al het verkoop klaar maken meer kosten dan de eventuele opbrengst.

De SP voert nu, samen met de mensen van de weggeefwinkel, actie voor behoud van deze voorziening op de Keerkring. Op 9 maart houdt de weggeefwinkel een open dag, van 13.00 uur tot 17.00 uur. Gemeenteraadsleden en wethouders zullen aanwezig zijn. Het is van groot belang dat die dag aan Amersfoort duidelijk wordt gemaakt wat de betekenis is van behoud van de weggeefwinkel op de Keerkring.

SP'ers, kom allemaal zaterdagmiddag 9 maart naar de weggeefwinkel aan de Keerkring!

 

Schriftelijke vragen SP (met antwoorden): Verkoop Keerkring (pdf)
DeStadAmersfoort: Actie 'Behoud weggeefwinkel'

 

U bent hier