h

PvdA-wethouder neemt klachten thuiszorg niet serieus

16 januari 2015

PvdA-wethouder neemt klachten thuiszorg niet serieus

Wethouder Imming doet niks aan klachten van cliënten en thuiszorgmedewerkers over de grove en onzorgvuldige verlaging van zorguren. Dit bleek tijdens de interpellatie die de SP-fractie dinsdagavond 13 januari had aangevraagd.

De wethouder wil de zorgaanbieders wel wat langer de tijd geven (tot 1 maart) om de zogenaamde “ondersteuningsplannen” op te stellen, maar wie inmiddels zonder zorgvuldig – en in overleg – opgesteld plan is gekort hoeft niet op de wethouder te rekenen.

Zie voor meer informatie "Stop direct éénzijdige afbouw uren Huishoudelijke Hulp!"

Reacties

Als thuiszorgmedewerkster TSN heb ik mijn uiterste best gedaan voor mijn cliënten om de uren hulp die ze hadden te behouden. Daar waar minder kan heb ik ook aangegeven, eerlijk is eerlijk. Mijn cliënten zijn blij, ik ben blij voor ze. Maar mag ik nu ook even de aandacht vestigen op mijzelf? Ik heb in alle bezuinigingsrondjes en nu met de laatste, inmiddels tien uur werk in moeten leveren. Gisteren hoorde ik dus dat ik nog maar eens een uur per week kwijt raak. Een uur wat een cliënt moet inleveren, heel treurig, maar een uur welke voor mij niet contractueel was dus daar krijg ik geen vervangend werk voor. Daarnaast moest nog een cliënt een half uur inleveren. Een half uur vervangen is bijna niet mogelijk. Ik heb mijn contracturen bijgesteld naar beneden. Over mijn salaris verlies hoor ik de politiek niet. En dan heb ik tenminste mijn baantje nog, zei het met minder uren. Je zal hierdoor werkloos raken en dat gebeurt, bij talloze. PvdA u wordt bedankt! Fleur Imming heeft last van de 'blinde vlek' die veroorzaakt wordt door ambitie en machtswellust...Mensen neigen dan nog wel eens al te vast te houden aan 'tekentafel'politiek. Alle feeling met de maatschappij is al verloren gegaan. En dan maar hopen dat ze den Haag niet gaat redden...

Reactie toevoegen

U bent hier