h

Uitslag bewonersonderzoek Ganskuijl / Gasthuislaan

11 maart 2009

Uitslag bewonersonderzoek Ganskuijl / Gasthuislaan

De SP is drie maal huis aan huis langs geweest om te vragen wat de bewoners vonden van hun leefomgeving en woning. Op dinsdagavond 10 maart heeft de SP samen met tientallen bewoners van de Ganskuijl en de Gasthuislaan het onderzoek aangeboden aan de directeur van de Alliantie en wethouder Hekman.

Het was een succesvolle avond met veel protest van de bewoners tegen de mogelijke sloop van hun woning. Belangrijkste conclusie die uit de gesprekken met de bewoners getrokken kan worden is dat de flats slecht zijn onderhouden.

Helaas blijft de Alliantie nog steeds bijzonder geheimzinnig doen over bijvoorbeeld het bureau dat zij hebben ingeschakeld voor het stedenbouwkundig onderzoek. De Alliantie is en blijft dus een woningbouwvereniging die graag, zonder participatie van betrokken bewoners, alleen bepaald wanneer, waar er wat gaat gebeuren. De bewoners blijven samen met de SP er bovenop zitten en zullen de Alliantie, zo nodig wekelijks, achter de broek aan zitten voor duidelijkheid en openheid van zaken.

Uit de mening van de geïnterviewden blijkt 43,5% voor renovatie te zijn. In 30,6 procent zijn mensen tegen renovatie en rond de 26 procent weten de mensen eigenlijk niet wat ze willen.
De SP Amersfoort is van mening dat deze flats dus behouden moeten blijven. In plaats van dure nieuwbouw kunnen de flats gemakkelijk gerenoveerd worden. De huidige bewoners vrezen dat zij na de onnodige sloop van hun woning niet weten waar ze terecht komen. Daarbij willen zij niet verhuizen omdat er aan ‘goedkope’ woningen in Amersfoort een groot gebrek is.

  • Bekijk de uitzending over de Ganskuijl op
  • ">Omroep Amersfoort

    Ganskuijl slopen of opknappen?, deel I

    Ganskuijl slopen of opknappen?, deel II

    Foto: SP
    Foto: SP

    U bent hier