h

Nieuws uit 2012

29 december 2012

Eerlijke informatie over schuldengroei!

Op 24 december verschijnt er in het Amersfoort Katern van het AD een artikel met als kop 'Schuldengroei in wijken met tweeverdieners'. Het artikel geeft aan dat in de stadsdelen met veel tweeverdieners als Kattenbroek, Nieuwland en Vathorst het aantal bewoners met schulden hand over hand toeneemt.

Lees verder
21 december 2012

Petitie behoud schoolzwemmen in Leusden

Petitie voor handhaving schoolzwemmen Leusden

Op donderdag 20 december hebben het gebruikers forum Octopus en de SP werkgroep Leusden samen een petitie voor behoud van het schoolzwemmen aangeboden aan de gemeenteraad van Leusden.

Lees verder
6 december 2012

VVD offert stad op aan asfaltverslaving

Afgelopen dinsdag is het college gevallen. De VVD fractie in de Amersfoortse gemeenteraad liet weten geen vertrouwen meer te hebben in coalitiepartner GroenLinks. De meestal volgzame GroenLinks fractie weigerde op voorhand in te stemmen met de VVD-oplossing voor de Westelijke Ontsluiting.

Lees verder
29 november 2012

Leent Agis goedkoop geld bij mensen in de bijstand?

In een brief deelt de gemeente Amersfoort doodleuk aan de deelnemers van de collectieve zorgverzekering Agis mee dat het eigen risico in het nieuwe jaar vooraf geïncasseerd gaat worden. Of je er nu gebruik van gaat maken of niet.

Lees verder
29 november 2012

Sta Op De Beslagvrije Voet

In het Vara programma Kassa van zaterdag 24 november 2012 kwam de beslagvrije voet voor huishoudens met schulden aan de orde. Op huishoudens met schulden met een beslagvrije voet mag geen beslag worden gelegd door deurwaarders. Deze beslagvrije voet is een bedrag dat bestaat uit 90% van het bijstandsinkomen, met een aanvulling voor de woonlasten.

Lees verder
24 november 2012

SP campagne: maak een eind aan armoede onder kinderen

Stop armoede onder kinderen

In Nederland voltrekt zich een stille tragedie. Zonder gezicht, zonder geluid, maar toch is het er. En het is schrijnend, want het treft de allerkleinsten van de stad, zonder dat zij er iets aan kunnen doen. Er moet wat gebeuren.

Lees verder

Pagina's

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier