h

Nieuws uit 2013

18 december 2013

Actie behoud gehandicapten parkeerplaatsen op kenteken succesvol!

Gehandicapten raakten in Amersfoort hun recht op eigen parkeerplek kwijt als de gemeente vond dat er genoeg parkeerplaatsen in de buurt vrij waren. Terwijl zij een medische indicatie op zak hadden werden deze "gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken" om die reden niet verstrekt of afgenomen. Voor gehandicapten een onverteerbare situatie waaraan gisteravond een eind is gekomen.

Lees verder
11 december 2013

Winteropvang gaat direct open

Gisteravond heeft de gemeenteraad een motie van de SP aangenomen waardoor de winteropvang voor daklozen meteen open gaat. Tot dusver werd er steeds gekeken naar de weersomstandigheden tot aan het moment waarop de opvang officieel open gaat (15 december). Hierdoor werden mensen bij zeer lage temperaturen op een aantal momenten toch de straat opgestuurd. De SP vond deze situatie mensonterend en heeft daarom voorgesteld om de winteropvang voor daklozen direct te openen.

Lees verder
11 december 2013

Geen dwangarbeid in Amersfoortse fietsenkelders!

Hans van Wegen van de Burger Partij Amersfoort wil mensen met een uitkering inzetten om zo op de kosten van een fietsenkelder te kunnen besparen. De SP is zeer verontwaardigd over dit voorstel en ziet dit als pure uitbuiting van mensen en zal zich dan ook met volle kracht verzetten tegen elke partij die met dit soort voorstellen komt. 

De BPA wil mensen dwingen tot arbeid zonder hier een fatsoenlijk loon voor te betalen. Het bewaken van een fietsenstalling is een normale baan waar ook een normaal salaris tegenover hoort te staan. Een salaris dat zeker niet lager is dan het wettelijk minimum loon. In plaats daarvan wil de BPA deze mensen afschepen met een uitkering. En ze kunnen dit niet weigeren, omdat ze anders het risico lopen dat hun uitkering helemaal wordt stopgezet.

Lees verder
2 december 2013

SP Leusden in Utrecht voor koopkracht en echte banen

Samen met ongeveer 10.000 mensen uit de bouw, zorg, schoonmaak, sociale werkvoorziening, politie, gevangeniswezen en metaal was de SP Leusden aanwezig op de FNV manifestatie van 30 november in Utrecht. De manifestatie, waarop de campagne Koopkracht en echte banen is afgetrapt, werd daarmee een groot succes. In de ochtend namen we deel aan enkele van de 26 bijeenkomsten over koopkracht en echte banen.

Lees verder
2 december 2013

Wat blijft er over van Scholen in de Kunst?

Verontrustende berichten bereiken de SP over de lopende reorganisatie bij Scholen in de Kunst. Er zouden zo’n 40 medewerkers bij een eventuele ontslagaanvraag betrokken zijn. De leiding van Scholen in de Kunst onderhandelt met vakorganisaties over een Sociaal Plan en dat verloopt niet soepel. Ook zouden er meer rapporten bestaan dan het BMC-rapport waar de gemeenteraad over geïnformeerd is.

Lees verder
2 december 2013

SP Leusden in actie: de kraam op de Hamershof

Zaterdag 23 november stond de SP Leusden weer met de kraam op de Hamershof. Via de kraam hebben we de Leusdenaren opgeroepen deel te nemen aan de FNV manifestatie voor koopkracht en echte banen... van 30 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees verder

Pagina's

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier