h

Nieuws uit 2015

9 december 2015

SP is blij met terugdraaien van 60.000 Euro aan onterechte boetes

In mei heeft de SP fractie het college gevraagd om onterechte boetes in de bijstand te herzien.  Dit heeft er toe geleid dat bijna 60.000 Euro aan onterecht boetegeld is kwijtgescholden. In totaal gaat het om 140 van de 235 boetes die geheel of gedeeltelijk terug worden gedraaid omdat er geen sprake was van opzet of verwijtbaarheid. Bij de overige 95 boetes was dit volgens het college wel het geval.

Lees verder
7 december 2015

Gesjoemel met parkeernormen mag Amersfoorters niet op kosten jagen!

De SP fractie wil niet dat Amersfoorters op gaan draaien voor gesjoemel met parkeernormen in De Nieuwe Stad en dient dinsdagavond een motie in om dit te voorkomen. Projectontwikkelaar Vahstal beschuldigt de gemeente er van dat ze partijen bevoordeelt door niet consequent dezelfde parkeernormen voor te schrijven. De SP fractie deelt deze kritiek en heeft mede om deze reden als enige partij tegen het loslaten van de parkeernormen in De Nieuwe Stad gestemd, maar is het niet eens met de eis dat hiervoor compensatie moet worden betaald. De SP vindt dat het college alsnog moet kijken of de juiste parkeernormen voor De Nieuwe Stad gehanteerd kunnen worden.

Lees verder
2 december 2015

Thuiszorgmedewerkers bieden Imming "noodklok" aan.

Foto: Sergey van Daalen

Voor de raadsbijeenkomst over de problemen in de thuiszorg boden tientallen thuiszorgmedewerkers wethouder Imming gisteravond een “noodklok” aan. Zij gaven haar de opdracht mee om bij Van Rijn deze klok stevig en hard te luiden!

Lees verder
2 december 2015

Nu mogelijkheid "gemeentelijk thuiszorgbedrijf" onderzoeken!

Als thuiszorgbedrijf TSN failliet gaat moet de gemeente de mogelijkheid van een “gemeentelijk thuiszorgbedrijf” onderzoeken. Dit voorstel deed SP-fractievoorzitter Ad Meijer gisteravond tijdens de bespreking van de problemen in de thuiszorg.

TSN heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf bedient ca. 1500 cliënten in Amersfoort. Dat is ongeveer helft van het totaal aantal cliënten dat thuiszorg krijgt in onze stad.

Een gemeentelijk thuiszorgbedrijf schakelt de marktwerking uit, maakt een eind aan de bureaucratie, heeft geen directeuren met topsalarissen nodig en geeft de thuiszorgmedewerker de ruimte om zelf te bepalen welke zorg mensen moeten krijgen.

Lees verder
2 december 2015

RED NIMMERDOR overhandigt petitie en reikt prijs uit aan wethouder Tigelaar

Foto: Sergey van Daalen

Dinsdag heeft wethouder Tigelaar een door 1400 mensen ondertekende petitie in ontvangst genomen. Het actiecomité RED NIMMERDOR wil dat de wethouder pas op de plaats maakt met de kaalslag die nu is ingezet in het bos. Ook wil het actiecomité dat de wethouder stopt met het op grote schaal inzetten van Roundup, een voor dieren en planten kankerverwekkend middel. Het alternatief dat RED NIMMERDOR aan biedt is natuur en mensvriendelijk.

Lees verder
27 november 2015

Amersfoort moet de noodklok luiden voor thuiszorg!

Foto: SP Amersfoort

De SP in Amersfoort wil dat het stadsbestuur bij staatssecretaris Van Rijn de noodklok luidt voor de thuiszorg. Vandaag werd bekend dat de zorgorganisatie TSN uitstel van betaling heeft aangevraagd. SP-fractievoorzitter Ad Meijer: “De problemen bij TSN bedreigen landelijk duizenden banen van thuiszorgwerkers en brengen tientallen duizenden cliënten in onzekerheid. In Amersfoort krijgt meer dan de helft van het totaal aantal cliënten thuiszorg van TSN. Dit is onacceptabel.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier