h

Nieuws uit 2020

25 november 2020

Geen verdere versobering van het ov!

De Amersfoortse SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College over een forse versobering van het aantal busritten in en rond Amersfoort. In de nieuwe dienstregeling van Syntus gaat een groot aantal busritten de komende tijd verdwijnen. Volgens Syntus vanwege teruggelopen inkomsten door de coronacrisis.

Lees verder
4 november 2020

Stadsbestuur kiest voor zichzelf, niet voor Amersfoorters

Foto: Sergey van Daalen

Verlaag de huren, investeer in zorg en bestaanszekerheid en pak de ongelijkheid aan. Die voorstellen doet de SP bij de plannen voor volgend jaar. SP-raadslid Marc Smits: 'Het stadsbestuur kiest voor zichzelf en niet voor een eerlijke, sociale stad. Wij maken andere keuzes. De SP kiest voor een stad waar de verschillen kleiner worden, niet groter. Wij kiezen voor wat echt waardevol is. Wij kiezen voor een eerlijk stad.'

Lees verder
30 oktober 2020

De dienstapotheek Eemland wordt mogelijk gesloten.

Foto: Copywrite free

De plaatselijke SP afdeling maakt zich grote zorgen over de gevolgen voor Amersfoortse inwoners en heeft de SP Kamerfractie ingeschakeld.

Lees verder
19 oktober 2020

Soesterkwartier staat volop in de belangstelling.

Foto: Oane Sikkema

Soesterkwartier staat de laatste maanden volop in de belangstelling. Zowel vanuit de provincie als door de gemeente wordt nu (eindelijk!) aandacht én geld (9,5 miljoen) besteed aan de wijk. En dat is ook hard nodig; het Soesterkwartier heeft bij het gemeentebestuur te lang in het verdomhoekje gezeten.

Lees verder
14 oktober 2020

Petitie: Hou de intercity op het spoor!

Foto: Stefan van der Veer

In Amersfoort is er veel verzet tegen het schrappen van de populaire
intercity tussen Amersfoort en Amsterdam vanaf 2029. Dagelijks maken 1500 reizigers per dag gebruik van deze trein, vice versa. Zij willen niet aangewezen zijn op een boemel naar Amsterdam Centraal.

Lees verder
8 oktober 2020

De intercity verbinding tussen Amersfoort en Amsterdam schrappen ? Echt niet

Foto: Stefan van der Veer

Met grote verontwaardiging heeft de SP fractie in Amersfoort kennis genomen van het voornemen van staatssecretaris Van Veldhoven de intercity verbinding tussen Amersfoort en Amsterdam te schrappen.

Lees verder

Pagina's

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier